У Китаї проводять дослідження, щоб зрозуміти чому люди бояться мати дітей

Джерело: Reuters

Національна комісія охорони здоров’я Китаю (NHC) опитує тисячі людей, щоб зрозуміти фактори, що впливають на їхнє ставлення до дітонародження та “страх мати дітей”, оскільки влада намагається підвищити низьку народжуваність.

Опитування включатиме людей із 150 округів Китаю та 1500 різних спільнот.

Пекін намагається заохочувати молоді пари до народження дітей після того, як у 2023 році в Китаї другий рік поспіль спостерігається скорочення населення.

Опитування має на меті проаналізувати “небажання і страх, пов’язані з народженням дітей” і, зрештою, забезпечити підтримку народжуваності та заходи стимулювання.

Китайські посадовці охорони здоров’я заявили у вересні, що вони зосередять більше зусиль на пропаганді шлюбу та народження дітей у “відповідному віці” та закликали до спільної батьківської відповідальності, щоб спрямувати молодих людей до “позитивного погляду на шлюб, народження дітей та сім’ю”.

Програма Державного департаменту США Rewards for Justice оголосила винагороду в розмірі до 10 мільйонів доларів США за інформацію про російський проєкт “Рибар”.

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс в п’ятницю, 18 жовтня, заявив, що країнам НАТО потрібно обговорити умови отримання Україною запрошення до членства та приєднання до Альянсу у відповідь на “план перемоги” Зеленського.

Українського правозахисника, журналіста, громадського діяча та військовослужбовця Максима Буткевича звільнили з російського полону. Про це центру ZMINA повідомив його батько.

Вуличного прибиральника з Італії засудили за те, що він заявляв про свою схожість з канадським актором Кіану Рівзом й заманював жінок на побачення, після чого ґвалтував їх та здійснював зйомку насильства.

Член Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони Геннадій Кривошея повідомив, що в м’ясі, яке постачають українським військовослужбовцям, виявили голки.