Освітянину, який має відстрочку, загрожує штраф від ТЦК: він звинувачує Укрпошту (ОНОВЛЕНО)

Джерело: Дмитро Ламза та ТСН

Відомому освітянину, директору однієї зі шкіл Києва Дмитро Ламза загрожує штраф, хоча оновлював дані та отримав відстрочку. Чоловік звинувачує у цьому Укрпошту.

У соцмережі Ламза повідомив, що 15 жовтня побачив у поштовій скриньці рекомендований лист.

“Взявши в руки цей папірець, я був шокований, що вкладений він був аж 8.10.2024 року (версія пошти). Як так?! Я кожного дня перевіряю скриньку, оскільки постійно отримую документи з різних установ. І тільки сьогодні, наголошую, 15.10.2024 року, я отримую повідомлення, яке начебто вкладене 08.10.2024 р.”, – зауважив освітянин.

Він додав, що одразу зателефонував на гарячу лінію установи і залишив офіційну скаргу.

“А тепер увага! Мені повідомили, що лист-повістка на моє ім’я поїхала назад в ТЦК!!!”, – наголосив Ламза.

Чоловік вважає, що подібна ситуація може повторюватись скрізь, адже “працівникам Укрпошти байдуже до долі людей”. Він додав, що за постановою уряду № 560, йому мали зателефонувати, та жодного дзвінка з ТЦК не було.

У коментарі ТСН Дмитро Ламза повідомив, що після цього особисто навідався до ТЦК, однак ситуація не стала краще, а навпаки — дещо погіршилась.

“Я поїхав в ТЦК, де мені повідомили, що мене подають у розшук. Я відповів, що як так — на минулому тижні я був в ТЦК, у мене є законна відстрочка. За що мене в розшук? Я не знав, що є цей папірець, ця повістка. Я написав юридично оформлену скаргу на Укрпошту. Мені прийшла відповідь про те, що моє звернення розглядається”, – розповів він.

Дмитро Ламза висловив занепокоєння, що така ситуація може статись з будь-ким, бо працівники Укрпошти порушують інструкцію про вручення. Зокрема, зауважив освітянин, у своєму під’їзді він бачив низку рекомендованих листів, які просто були розкидані на землі.

Він також розповів, що під час дзвінка на гарячу лінію Укрпошти, йому сказали, що “поштарка не встигла покласти” рекомендований лист вчасно, а саме 8 жовтня, як вказано у ньому.

“Я відповів, що цей папірець вона повинна виписувати перед поштовою скринькою, на місці, якщо людини немає вдома. В постанові написано: зателефонувати. На конверті номер телефона був написаний. Зараз я буду звертатись до суду, буду подавати на Укрпошту, тому що вони порушили моє право на інформування. Відшкодування моральної шкоди — цього мені не треба”, – наголосив освітянин.

Ламза додав, що виконав усі норми мобілізаційного законодавства, а саме оновив дані і має відстрочку. При цьому він не знає, що було у листі від ТЦК, який він так і не отримав, однак припускає, що там була повістка.

Він додав, що йому телефонували з пошти і просили написати про пом’якшення, однак чоловік відмовив їм. Ламза закликав Укрпошту визнати, що вони не витримують потоку листів, а законодавців – “увімкнути мізки і вжити правильних заходів”.

UPD: Чоловік спростував те, що його оголосили у розшук. Однак, це йому може загрожувати.

“Я не в розшуку, але, якщо я це так залишу, то потраплю в розшук. Зараз я інтенсивно займаюсь цим питанням. Від Укрпошти мені потрібен доказ щодо дійсної дати вкладання. В іншому випадку вимагаю публічного визнання, що про лист працівники Укрпошти проінформували мене з порушеннями”, – розповів він.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро під час конференції у Києві заявив, що залучення військ Північної Кореї для вторгнення Росії в Україну було б серйозною ескалацією війни.

У ніч з 19 на 20 жовтня “ПриватБанк” проведе планові регламентні роботи своїх систем.

Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та міністерка юстиції України Ольга Стефанішина прокоментувала рейди ТЦК після концертів та в ресторанах.

Помер Філіп Зімбардо, психолог, що провів “Стенфордський тюремний експеримент”, що мав на меті дослідити психологічний досвід ув’язнення. Йому був 91 рік.

Станом на 16:00 суботи, 19 жовтня, від початку доби на фронті відбулося 71 бойове зіткнення. Ворог особливо активний на Курахівському, Куп’янському та Покровському напрямках.