Велика Британія зняла санкції з російського бізнесмена Олега Тінькова

Джерело: пресслужба британського уряду

20 липня Велика Британія зняла санкції з російського бізнесмена Олега Тінькова. Запис стосовно нього було видалено зі зведеного списку і він більше не підлягає заморожуванню активів або санкціям щодо трастових послуг.

Водночас причину зняття санкцій у документі не зазначено. Тоді як створений бізнесменом “Тінькофф банк”, який після початку повномасштабної війни Росії проти України був проданий структурам мільярдера Володимира Потаніна, як і раніше, перебуває під обмеженнями.

Санкції проти Тінькова ввели у березні 2022 року, бізнесмен неодноразово висловлювався проти російського вторгнення. У травні він повідомляв, що змушений був продати свою частку у банку, оскільки цього вимагали у Кремлі. Також у травні він опублікував пост, у якому попрощався з РФ.

У жовтні 2022 року бізнесмен оголосив про своє рішення відмовитись від російського громадянства. Бізнесмен також висловив сподівання, що все більше бізнесменів підуть за ним, і перестануть працювати на фашизм, кинуть свої бізнеси та громадянство. Щобільше, Тіньков звернувся до “псевдопатріотів”, котрим зауважив, що “Донбасу б не було якби туди ваш Пупкін не заліз у 2014 році”.

Раніше він звертався до британського МЗС з проханням про зняття санкцій. Як писало агентство Bloomberg, бізнесмен вказував, що зняття з нього санкцій “стало б сигналом про те, що західні санкції спрямовані не проти всіх росіян, а лише тих, хто підтримує Путіна та його вторгнення”.

За інформацією ЗМІ, критики російської влади вимагають у Великої Британії та Євросоюзу зняти санкції з декількох олігархів з РФ, які не підтримують війну проти України.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.