Помітили на вершині піраміди Хефрена: «цуценя Анубіса» стало зіркою соцмереж

Джерело: IFLScience

У Єгипті на вершині піраміди Хефрена, яка є частиною комплексу пірамід Гізи, помітили собаку. На висоті понад 130 метрів тварина гавкала на птахів. Відео опублікували мандрівники Алекс Ленг та Маршалл Мошер.

Скриншот

Мандрівникам вдалося зняти собаку під час польоту над пірамідами Гізи за допомогою мотопараплана.

У соцмережах тварину прозвали “цуценям Анубіса” – єгипетського бога підземного царства, якого зображують із собачою головою.

Невдовзі Маршалл Мошер опублікував нове відео, на якому видно, як пес спускається з піраміди після “ранкового підйому”. Він припустив, що тварина живе поблизу.

Комплекс пірамід Гізи розташований на околиці єгипетської столиці Каїра. Він включає три головні піраміди – піраміду Хеопса, піраміду Хефрена (Хафри) та піраміду Мікерина (Менкаура). Також до нього входять Великий Сфінкс і допоміжні піраміди.

Як розповіли у виданні, туристам підійматися на пам’ятки суворо заборонено. Такі дії можуть каратися ув’язненням на строк до трьох років.

Практика засудження українських полонених в Росії стала цілком звичною за майже три роки повномасштабної війни….

Генеральний секретар Організації об’єднаних націй (ООН) Антоніу Гутерреш сьогодні, 24 жовтня, в День ООН, виступив на саміті БРІКС у російській Казані. У своїй промові він закликав до “справедливого миру”.

Фінська компанія Nokia Oyj планує скоротити майже дві тисячі робочих місць у Китаї в межах масштабної програми скорочення витрат.

У Міноборони встановили нові вимоги до контролю за якістю предметів речового забезпечення Збройних сил України за запитом військовослужбовців. Новий стандарт контролю якості речового забезпечення військових, який розробило Центральне управління контролю якості Міноборони, набув чинності цього місяця.

Понад 10 500 акторів, музикантів та авторів написали відкритого листа, в якому виступили проти неліцензійного використання їхньої творчості для створення інструментів штучного інтелекту.