В Україні трохи потеплішає завдяки антициклону: прогноз погоди

Джерело: Наталка Діденко у Telegram

Найближчими днями в Україні очікується переважно суха та сонячна погода через вплив антициклону. За прогнозами синоптиків, на більшій частині країни триматиметься тепла, ясна погода, хоча вночі місцями можливі тумани.

Вітри зміняться на південно-західні, що призведе до поступового потепління.

Фото: Наталка Діденко

На наступному тижні температури в більшості областей піднімуться до +14…+18 градусів удень, проте ночі залишатимуться холодними, з періодичними заморозками. Очікується, що до середини тижня ймовірність нічних заморозків зменшиться.

У Києві також опадів не прогнозується. Температури вночі 21 жовтня коливатимуться в межах 0…+3 градусів, місцями можливі заморозки. Однак упродовж тижня температури вночі підвищаться до +3…+6 градусів, а вдень у понеділок очікується +12…+14 градусів. До вівторка-середи повітря прогріється до +16 градусів, а в четвер-п’ятницю температури знову знизяться до +11…+14 градусів.

Найближчі дощі синоптики прогнозують з 28 жовтня.

Аеропорт міста Данідін у Новій Зеландії обмежив час обіймів своїх відвідувачів до трьох хвилин.

Науковці прогнозують, що до 2050 року від антибіотикорезистентності до багатьох інфекцій, можуть померти понад 39 млн осіб у ​​всьому світі.

Президент Володимир Зеленський повідомив про призначення засідання Ради національної безпеки та оборони щодо ситуації з медико-соціальними експертними комісіями та оформленням прокурорам статусу особи з інвалідністю.

Центр військових дій нового покоління (Center on New Generation Warfare) провів планування нападу Росії на Литву в 2027 році. У змодельованому сценарії російської атаки на НАТО альянсу знадобиться десять днів, щоб застосувати п’яту статтю. Тоді як німецькі війська відіграватимуть головну роль у захисті країн Балтії.

Глава французького МЗС Жан-Ноель Барро наголосив, що Париж відкритий до ідеї негайного запрошення України до НАТО, але переговори із союзниками з цієї теми триватимуть.