Сили оборони завдали удару по російському військовому аеродрому в Липецьку – Генштаб

Джерело: Генштаб

У ніч на 20 жовтня Сили оборони України завдали удару по інфраструктурі військового аеродрому “Липецьк-2” у Липецькій області Росії.

Ціллю удару стали склади боєприпасів, місця зберігання паливно-мастильних матеріалів та авіаційної техніки. На аеродромі дислокуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31, що належать повітряно-космічним силам Росії.

Крім цього, було атаковано федеральне казенне підприємство “Завод ім. Я.М. Свердлова” в місті Дзержинськ, де виготовляють хімічні компоненти для артилерійських боєприпасів та фугасних авіабомб. За попередньою інформацією, на території заводу зберігалися керовані авіаційні бомби.

У Генштабі повідомили про численні вибухи в районах обох об’єктів та активну роботу російської протиповітряної оборони. Наслідки удару уточнюються.

Центр військових дій нового покоління (Center on New Generation Warfare) провів планування нападу Росії на Литву в 2027 році. У змодельованому сценарії російської атаки на НАТО альянсу знадобиться десять днів, щоб застосувати п’яту статтю. Тоді як німецькі війська відіграватимуть головну роль у захисті країн Балтії.

Глава французького МЗС Жан-Ноель Барро наголосив, що Париж відкритий до ідеї негайного запрошення України до НАТО, але переговори із союзниками з цієї теми триватимуть.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 20 жовтня. З початку доби вже відбулося 167 бойових зіткнень.

Український письменний, журналіст і публіцист Віталій Портников окреслив процес інтеграції України в НАТО, пояснивши ключові етапи, які має пройти наша країна, щоб стати повноправним членом альянсу. Він також виділив основні виклики, що можуть затягнути цей процес.

У новому друкованому номері глянцю “ELLE Україна” вперше в історії журналу з’явилася обкладинка, для зйомки якої позували сім дружин та два чоловіки очільників держав, котрі стали почесними гостями IV Саміту перших леді та джентльменів, заснованого пані Оленою Зеленською.