Ізраїль завдав ударів по фінансових установах «Хезболли» у Лівані

Джерело: CNN

Ізраїль завдав авіаційних ударів по південних передмістях Бейрута, де розташовані фінансові установи угруповання “Хезболла”.

Згідно з повідомленням, за кілька годин до ударів Ізраїль попередив Ліван про необхідність евакуації з чотирьох будівель у муніципалітеті Харет-Хрейк на півдні Бейрута.

“Усі, хто перебуває поблизу об’єктів, які використовуються для терористичної діяльності “Хезболли”, повинні негайно залишити їх. Ми атакуватимемо велику кількість цілей цієї ночі, а також найближчими днями”, – заявив речник ЦАХАЛу Даніель Хагарі.

За його словами, удари націлені на асоціацію “Аль-Кард Аль-Хассан”, яка є некомерційною фінансовою установою, що грає значну роль у фінансуванні операцій “Хезболли”. Угруповання використовує її для виплати коштів бойовикам, а також для підтримки цивільного населення. Послугами асоціації користуються близько 300 тис. осіб, переважно шиїтів.

Польські металургійні підприємства закликають уряд захистити внутрішній ринок від зростаючого імпорту української сталі. Збільшення постачання металопродукції з України, за словами польських виробників, може призвести до складнощів у конкуренції, особливо через нижчі ціни української продукції.

Ментальне здоров’я кандидата в президенти США Дональда Трампа викликало ще більше занепокоєння після того, як він грубо висловився щодо анатомії покійного гольфіста Арнольда Палмера під час мітингу в Пенсильванії.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп повідомив, що погрожував президенту РФ Володимиру Путіну завдати удару по центру Москви, якщо він не припинить “переслідувати” Україну.

У Росії вбили Дмитра Голєнкова — льотчика та начальника штабу авіаційної ескадрильї 52-го важкого бомбардувального авіаполку Військово-космічних сил РФ, який базується на аеродромі “Шайковка”.

Сполучені Штати готові надати Україні до 20 мільярдів доларів у межах кредиту країн “Великої сімки” (G7), який буде погашений за рахунок прибутків від заморожених російських активів.