Китай підтвердив пошкодження будівлі його консульства під час російського удару по Одесі

Джерело: пресслужба МЗС Китаю

20 липня речник МЗС Китаю підтвердив, що будівля консульства КНР в Одесі була пошкоджена в результаті нічного ракетного обстрілу росіянами.

Повідомляється, що вибух стався біля генконсульства КНР в Одесі. Вибухова хвиля пошкодила частину стінового покриття та повибивала шибки. Співробітники консульства залиши приміщення задовго до цього, ніхто не постраждав.

Речник не відповів, чи робив Китай якісь дипломатичні зауваження Росії. Одначе, запевнив, що “Китай уважно стежить за розвитком подій і підтримує зв’язок із зацікавленими сторонами”.

Наголошується, що КНР вживатиме “всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки китайських громадян та установ в Україні”.

Раніше Одеський губернатор заявив, що агресор свідомо завдає ударів по портовій інфраструктурі. Постраждали адміністративні та житлові будівлі, а також консульство КНР.

Нещодавно президент Володимир Зеленський зазначив, що знищений росіянами зерновий вантаж у 60 тис тонн в Одеському порту призначався для Китаю.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.