Кубі четвертий день не вдається відновити енергосистему

Джерело: CNN

Кубі вже четвертий день поспіль не вдається відновити енергосистему після масштабної аварії, що сталася в 18 жовтня через несправність на одній із ключових електростанцій.

19 жовтня електропостачання було частково відновлено для 16% споживачів, але система знову вийшла з ладу, що змусило розпочати відновлення з початку.

20 жовтня ситуація повторилася: у столиці, Гавані, де мешкає близько двох мільйонів людей, вдалося повернути світло понад 216 тисячам жителів. Проте ввечері відбувся новий збій у системі, вже четвертий за ці дні.

На пресконференції міністр енергетики та шахт Вісенте де ла О Леві повідомив, що до відновлювальних робіт залучені 52 тисячі електриків. Він також застеріг, що наближення урагану “Оскар” на схід Куби може ускладнити ремонтні роботи.

У зв’язку з цим заняття в школах відкладені до четверга, а працівники некритичних галузей отримали вказівку залишатися вдома. Економічна діяльність значною мірою зупинилася, а лікарні продовжують працювати на генераторах.

Кубинська влада пов’язує кризу з поєднанням кількох факторів: від посилення санкцій США до наслідків нещодавніх ураганів та поганого стану енергетичної інфраструктури країни.

Вибори в Молдові зазнали безпрецедентного втручання з боку РФ, повідомив речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано.

В Офісі Генпрокурора повідомили, що вже розпочали розслідування щодо факту розстрілу російськими військовими двох полонених бійців ЗСУ поблизу Селидове.

Український боксер Олександр Усик став одним із головних персонажів комп’ютерної гри Undisputed Standard Edition. Спортсмен поділився своїми враженнями, зазначивши, що для нього це велика честь.

Президент відреагував на скандал зі збагачення керівників МСЕК та десятками прокурорів з інвалідністю і пенсіями…

Репер 50 Cent поділився причинами, чому ніколи не відвідував вечірки, які організовував Шон Комбс, відомий як P. Diddy. У своєму інтерв’ю він пояснив, що дистанціювався від цих заходів через їхній характер.