У РФ вбили начальника штабу авіаційної ескадрильї, який причетний до бомбардування України 

Джерело: Головне управління розвідки Міноборони України у Telegram

У Росії вбили Дмитра Голєнкова — льотчика та начальника штабу авіаційної ескадрильї 52-го важкого бомбардувального авіаполку Військово-космічних сил РФ, який базується на аеродромі “Шайковка”. Голєнков, за даними української воєнної розвідки, причетний до ракетних ударів по Україні, що спричинили численні жертви серед цивільного населення.

Тіло Голєнкова виявили 20 жовтня в яблуневому саду села Супонєво під Брянськом.

Фото: Головне управління розвідки Міноборони України

Українська розвідка стверджує, що він причетний до ракетних атак на українські цивільні об’єкти, зокрема на торговий центр “Амстор” у Кременчуці 27 червня 2022 року, коли загинули 22 людини і десятки зазнали поранення. У момент атаки в ТЦ перебували близько 1000 людей.

Також Голєнков брав участь в атаці на житловий будинок у Дніпрі 14 січня 2023 року, внаслідок якої загинули 46 людей, серед яких шестеро дітей.

Тіло пілота виявили з множинними травмами голови, які, за попередніми даними, були спричинені ударом молотком.

Військово-морські сили України вперше взяли участь у найбільших навчаннях НАТО з використання безпілотних систем у морських операціях REPMUS 24. Під час навчань система DELTA інтегрувалась з іншими бойовими системами, що дозволило обмінюватися даними та розмежувати “свої” та “ворожі” сили. Це значно покращило управління операціями та підвищило рівень координації дій учасників маневрів.

Міноборони кодифікувало та допустило до постачання український багі “Варан”. Його основою є силовий каркас для надскладних умов експлуатації. На багі встановлено потужний турбодизельний двигун та автоматичну 5-ступінчасту коробку передач. 

Влада Слов’янська звернулася до правоохоронних органів через скинутий з п’єдесталу бюст російському письменнику Антону Чехову.

Міжнародне агентство з атомної енергії фінансувало російські ядерні дослідження у тимчасово окупованому Криму навіть після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Попри те, що організація офіційно визнає Крим українською територією.

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив, що внаслідок ворожого удару 21 жовтня по житловому кварталу у Запоріжжі загинули троє осіб.