Польські металурги закликають захистити ринок від української сталі — ЗМІ

Джерело: Puls Biznesu

Польські металургійні підприємства закликають уряд захистити внутрішній ринок від зростаючого імпорту української сталі. Збільшення постачання металопродукції з України, за словами польських виробників, може призвести до складнощів у конкуренції, особливо через нижчі ціни української продукції.

Представники галузі вважають, що Україна повинна зосередитися на постачанні сталі для власних потреб у відновленні країни після війни. Але зростання імпорту викликає занепокоєння, оскільки польські компанії вже стикаються з низьким попитом на свою продукцію та фінансовими втратами.

За перші сім місяців 2024 року імпорт української металопродукції до Польщі зріс на 56%, досягнувши 627 000 тонн.Особливо значне збільшення зафіксовано у сегменті сортового прокату – на 65%, що є ключовим продуктом для польських виробників. Збільшення також спостерігається у сегменті плоского прокату та напівфабрикатів, де Україна вже зайняла значну частку ринку.

Пшемислав Штучковський, президент металургійної компанії Cognor, закликав до запровадження квот на українську продукцію у межах Євросоюзу, аби захистити польський ринок. Він наголосив на необхідності допомагати Україні, але не коштом національної металургії.

Мирослав Мотика, президент Торгово-промислової палати сталі Польщі, підтримує ці вимоги, підкресливши, що конкуренція з боку України може завадити польським виробникам відновити прибутковість та вплинути на всю галузь.

Військовослужбовець, боєць 3-ої окремої штурмової бригади ЗСУ, український комік Віктор Розовий, зробив перший символічний удар в матчі 10-го туру УПЛ у Львові між “Рухом” та “Карпатами”, сидячи на колісному кріслі.

21 жовтня новопризначений посол Японії в Україні Масаші Накаґоме прибув до Києва. 

Міноборони кодифікувало та допустило до постачання український багі “Варан”. Його основою є силовий каркас для надскладних умов експлуатації. На багі встановлено потужний турбодизельний двигун та автоматичну 5-ступінчасту коробку передач. 

Влада Слов’янська звернулася до правоохоронних органів через скинутий з п’єдесталу бюст російському письменнику Антону Чехову.

Вірменія заявила, що не планує приєднуватися до організації БРІКС під головуванням РФ. Раніше про відмову від членства повідомили у Казахстані.