Жертва нападу ХАМАС в Ізраїлі вчинила самогубство

Джерело: The Times of Israel

Громадянка Ізраїлю Ширель Ґолан вчинила самогубство після того, як пережила напад бойовиків ХАМАС на музичному фестивалі 7 жовтня 2023 року. Дівчина страждала від посттравматичного стресового розладу.

Родина звинувачує ізраїльську владу, вказуючи, що держава не надала належної допомоги.

Ґолан скоїла самогубство у 22-й день народження у власній квартирі. Дівчина страждала від посттравматичних симптомів після втечі від терористів. Нестабільний психологічний стан ставав причиною госпіталізації Ширель.

Я бачив, що у неї були симптоми посттравматичного стресу, такі як замкнутість і дистанціювання від друзів. Я попросив її подбати про себе. Вона сказала, що ніякої допомоги від держави не отримує… Якби держава подбала про неї, нічого б цього не сталося, — каже брат Ширель Еяль.

Він додав, що його сестра не залишила навіть передсмертної записки.

Своєю чергою, ізраїльське видання Ynet News опублікувало заперечення Міністерства соціального захисту та соціального забезпечення стосовно претензій сім’ї.

Зауважимо, військове крило ХАМАС – Бригади аль-Кассам – та щонайменше чотири інші палестинські збройні групи скоїли численні воєнні злочини та злочини проти людяності проти цивільних осіб під час нападу на південь Ізраїлю 7 жовтня 2023 року, мовиться в оприлюдненому звіті Human Rights Watch.

Наголошується, що уряди, котрі мають вплив на збройні групи, повинні наполягати на терміновому звільненні цивільних заручників і на притягненні винних до відповідальності.

У період з жовтня 2023 року по червень 2024 року Human Rights Watch опитала 144 особи, включно з 94 громадянами Ізраїлю та інших країн, які були свідками нападу.

Серед злочинів — навмисні напади на цивільних осіб та цивільні об’єкти, навмисні вбивства затриманих, жорстоке нелюдське поводження, сексуальне та гендерне насильство, захоплення заручників, нанесення каліцтв і пограбування, використання живих щитів, мародерство та грабунки, – заявив глава HRW Белкіс Вілле.

За його словами, воєнних злочинів того дня було скоєно так багато, що організація “не може дати кількісну оцінку окремим випадкам”.

Медіа можуть розʼяснювати громадянам процеси євроінтеграції, стежити за практичним втіленням реформ та пояснювати читачам важливість вступу України до ЄС, заявила директорка Інституту масової інформації на конференції Donbas Media Forum 2024 у Києві 18 жовтня.

У Міністерстві закордонних справ України нагадали, що Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш свого часу відхилив запрошення на перший Глобальний саміт миру, одначе, разом з тим прийняв запрошення до Казані від російського президента Володимира Путіна.

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте застеріг КНДР від відправлення військ до Росії для участі у повномасштабній війні проти України.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 21 жовтня.  Загалом, від початку цієї доби, відбулося 107 бойових зіткнень.

Зниження сексуального бажання може бути симптомом депресії, однак, антидепресанти також можуть впливати на лібідо. Лікарі зазначають, що багато пацієнтів постають перед цією проблемою, проте, все є способи боротися з побічними ефектами, не відмовляючись від лікування депресії. Важливо обрати індивідуальний підхід у лікаря.