У керівниці МСЕК Миколаївщини знайшли 450 тисяч доларів і російський паспорт

Джерело: СБУ та Офіс генпрокурора

Керівницю Миколаївського обласного центру медико-соціальної експертизи викрили на корупційних схемах, пов’язаних з ухиленням від мобілізації. Служба безпеки України під час обшуків у її помешканні та інших адресах виявила понад 450 тисяч доларів готівкою і колекцію ювелірних виробів.

Фото: СБУ

Частина цих коштів та цінностей була захована в квартирі сина чиновниці, який є інтерном медичного закладу. У нього також знайшли російський паспорт, виданий в консульстві Росії в Одесі ще до початку повномасштабного вторгнення.

Слідство встановило, що в період з 2015 до 2023 року посадовиця задекларувала дохід у розмірі близько 2 мільйонів гривень. Щоб приховати незаконні надходження, вона оформила на сина три незадекларовані квартири.

Крім того встановлено, що у 2023 році посадовиця оформила собі та сину 2-гу групу інвалідності для отримання додаткових пільг та соціальних виплат від держави.

Нині триває процес підготовки повідомлення посадовиці про підозру та визначення запобіжного заходу.

Фото: СБУ

Сестра північнокорейського лідера Кім Чен Ина назвала Південну Корею та Україну “божевільними” після інформації про те, що КНДР відправила свої війська в Росію.

Громадянин України, затриманий у Польщі за підозрою у підготовці диверсій, зізнався у співпраці з російськими спецслужбами. Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Оборонець “Азовсталі” Сергій Тарасюк у російському полоні заразився туберкульозом і зараз перебуває у критичному стані.

Законодавці Європейського Союзу у вівторок, 22 жовтня, схвалили план блоку щодо використання заморожених російських активів для позики Україні на суму 35 мільярдів євро.

Індійські нафтопереробні заводи відіграють ключову роль у переробленні російської нафти, яка експортується до західних країн, що допомагає Росії обходити санкції G7.