У РФ можуть виникнути проблеми з оплатою картами Visa і Mastercard

Джерело: The Moscov Times з посиланням на російський РБК

В Росії можуть виникнути проблеми з оплатою картами Visa і Mastercard через завершення терміну дії сертифікатів безпеки.

Таку інформацію російському пропагандистському виданню РБК повідомили одразу чотири джерела на платіжному ринку та з великих банків.

З завершенням 2024 року у низки російських банків завершиться термін дії сертифікатів безпеки чипів банківських карт Visa і Mastercard. Це може призвести до проблем з оплатою.

Одне з джерел повідомило, що сертифікати безпеки чипів можуть не співпадати з терміном дії карт і банки купують їх на різні терміни – три, п’ять років тощо.

До того, як РФ вийшла з міжнародних платіжних систем Visa і Mastercard у 2022 році, термін дії сертифікатів продовжувався, але тепер банки самі вирішуватимуть, чи приймати ці карти для оплати, повідомило інше джерело.

Функціонування карт залежить від двох банків, які є учасниками платіжної системи – банка-емітента та банка-еквайєра. Однак частина цих платежів у будь-якому випадку може не проходити.

“Це не повинна відбитись на масових операціях, але може викликати проблеми з проведенням відкладених операцій, таких як оплата за проїзд у транспорті чи офлайн, тобто, коли POS-термінал не під’єднано до мережі”, – розповіло джерело.

Представник ВТБ-банку сказав, що карта з протермінованим сертифікатом точно не перетвориться на “цеглу”, адже термін дії – лише один з критеріїв для проведення оплати. Він додав, що зараз тривають додаткові тести з такими картами, або розв’язати це питання.

McDonald’s заявили, що не давали Дональду Трампу дозволу працювати з фритюром під час його візиту до одного з ресторанів мережі в штаті Пенсильванія, де він надів фартух і виконував роботу працівника.

Сестра північнокорейського лідера Кім Чен Ина назвала Південну Корею та Україну “божевільними” після інформації про те, що КНДР відправила свої війська в Росію.

Справа про собаку з міста Ален розглядалася в судах понад п’ять років. Зрештою суд виніс вирок — виплатити власниці 226 євро.

У Львові розшукали зловмисницю, яка вчинила наругу над могилами українських захисників на Личаківському кладовищі.

Громадянин України, затриманий у Польщі за підозрою у підготовці диверсій, зізнався у співпраці з російськими спецслужбами. Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.