В одному з ТЦК Полтавщини чоловік покінчив життя самогубством

Джерело: пресслужба Полтавського обласного ТЦК та СП

В Полтавському обласному ТЦК та СП повідомили, що в понеділок, 21 жовтня, в одному з військкоматів чоловік вкоротив собі віку.

За даними ТЦК, на тілі ознак насильства не було.

“Жодного фізичного чи психологічного тиску на військовозобов’язаного не здійснювалося – він очікував на збірному пункті, доки будуть оформленні усі документи”, – зазначили у військкоматі. 

Чоловік перебував у розшуку й поліція доставила його на пункт попереднього збору. Він відмовився проходити ВЛК, через що склали акт відмови та готували повідомлення про вчинення ним кримінального правопорушення за статтею 336 КК України.

В минулому він також був засуджений за даною статтею на три роки позбавлення волі зі звільненням від покарання з одним роком випробувального терміну, який завершився у вересні цього року.

Правоохоронці з’ясовують усі обставини події, триває слідство.

Енергетики відновили роботу високовольтної лінії, яка з’єднує Запорізьку АЕС з енергосистемою України.

Заступник глави МЗС Польщі Владислав Теофіл Бартошевський заявив, що Польща хоче ознайомитися з таємними додатками до “плану перемоги” України і звертатиметься щодо цього до української сторони.

У 24-й окремій механізованій бригаді імені Короля Данила спростували повідомлення про те, що російські війська змогли вклинитися в українську оборону в районі Часового Яру. За словами речника бригади Андрія Полухіна, окупанти не здатні перейти далі мікрорайону Канал, а їхні піхотні групи потрапляють під контроль українських дронів і швидко нейтралізуються.

22 жовтня Генпрокурор Андрій Костін заявив про звільнення з посади після корупційних скандалів зі МСЕК та прокурорами.

Станом на 16:00 вівторка, 22 жовтня, кількість ворожих атак на фронті зросла до 73. Найактивніше ворог і далі діє на Покровському та Курахівському напрямках, де провів приблизно 60% від усіх боєзіткнень.