Україна та Франція підписали грантову угоду на 200 мільйонів євро

Джерело: Міністерство економіки України

Україна та Франція уклали грантову угоду на суму 200 мільйонів євро, яка передбачає фінансування відновлення критичної інфраструктури та підтримку пріоритетних секторів економіки України.

Підписання угоди відбулося між першим віцепрем’єр-міністром — міністром економіки України Юлією Свириденко та послом Франції в Україні Гаелем Вейсьєром. Згідно з умовами угоди, до 50% цих коштів буде спрямовано на закупівлю українських товарів і послуг, які використовуватимуться для реалізації проєктів відновлення.

Проєкти здійснюватимуться у співпраці з французькими компаніями, які вже працевлаштовують близько 25 000 осіб в Україні.

Фінансування охоплює такі сектори, як охорона здоров’я, енергетика, водопостачання та водовідведення, розмінування, цифрові технології, інфраструктура, сільське господарство, перероблювання відходів та житлове будівництво.

  • 19 жовтня міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький та міністр з питань Європи та закордонних справ Франції Жана-Ноеля Барро обговорили питання стратегічних комунікацій, а також протистояння загрозам інформаційної війни, яка ведеться Росією.

Заступник глави МЗС Польщі Владислав Теофіл Бартошевський заявив, що Польща хоче ознайомитися з таємними додатками до “плану перемоги” України і звертатиметься щодо цього до української сторони.

У 24-й окремій механізованій бригаді імені Короля Данила спростували повідомлення про те, що російські війська змогли вклинитися в українську оборону в районі Часового Яру. За словами речника бригади Андрія Полухіна, окупанти не здатні перейти далі мікрорайону Канал, а їхні піхотні групи потрапляють під контроль українських дронів і швидко нейтралізуються.

22 жовтня Генпрокурор Андрій Костін повідомив про звільнення з посади після корупційних скандалів зі МСЕК та прокурорами.

Станом на 16:00 вівторка, 22 жовтня, кількість ворожих атак на фронті зросла до 73. Найактивніше ворог і далі діє на Покровському та Курахівському напрямках, де провів приблизно 60% від усіх боєзіткнень.

22 жовтня російська армія скинула керовану авіаційну бомбу на Мирноград Донецької області. Внаслідок удару є двоє поранених та один загиблий, повідомив голова Донецької ОВА Вадим Філашкін. Він зазначив, що бомба поцілила у 5-поверхівку, пошкодивши ще 7 будинків.