У Німеччині виявили перший випадок нового варіанту віспи mpox

Джерело: Reuters

У Німеччині вперше виявили випадок нового варіанту віспи mpox. Попри це, в Інституті громадської охорони здоров’я вважають, що ризику для населення немає.

За повідомленням, випадок вірусу виявили 18 жовтня. Пацієнт заразився за кордоном. Також повідомляється, що зараження відбулось під час тісного фізичного контакту.

“На цей час ми вважаємо ризик для здоров’я населення загалом у Німеччині низьким”, – повідомили у відомстві, додавши, що уважно стежать за ситуацією і змінять свою оцінку за необхідності.

ДОВІДКА: mpox – це зоонозний вірус, який викликає грипоподібні симптоми та висипання з хворобливими ураженнями. Раніше він був відомий як мавпяча віспа, але офіційні особи змінили назву, оскільки вона є неточною (тепер вчені вважають, що вірус походить від гризунів) і стигматизує, асоціюючи хворобу, яка непропорційно вражає темношкірих людей, з образою, яка використовується проти них. Вірус поширюється через контакт із зараженими тваринами та контакт “шкіра до шкіри”.

Міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила, що США запровадять нові жорсткі санкції, спрямовані на стримування військових зусиль Росії в Україні, включаючи “посередників у третіх країнах, які постачають Росії критично важливі ресурси для її військових”.

Зірка американського серіалу “Спадкоємці” Гаррієт Волтер зіграє британську прем’єр-міністерку Маргарет Тетчер у драматичному серіалі “Браян і Маргарет”.

Туреччина без офіційного оголошення заборонила своїм експортерам переправляти до Росії американську продукцію військового призначення. Це сталося після того, як Вашингтон пригрозив Анкарі “наслідками” за підтримку російського ВПК.

У Познані, Польща, закривають консульство РФ.

Індія повернула із зони бойових дій 85 своїх громадян, яких обманом змусили підписати контракт із армією РФ та відправили на війну проти України.