У Німеччині через мопса жінка судилась з містом понад 5 років

Джерело: Bild

Справа про собаку з міста Ален розглядалася в судах понад п’ять років. Зрештою суд виніс вирок: виплатити власниці 226 євро.

Наприкінці 2018 року службовець вилучив чорну самку мопса у боржників і запропонував її на аукціоні eBay за 750 євро, заявивши, що вона “абсолютно здорова”.

Джерело: Bild/ Andreas Wegener

Мікаела Джордан (58 років) купила собаку за 690 євро і перейменувала її на Вільму. У суді вона згадала 6 грудня 2018 року, коли вперше взяла собаку на руки.

“Це було жахливо, маленький хлопчик весь час плакав. Я лише на мить подивилася на мопса. Зрештою, там були два офіцери з міста Ален. Я була переконана, що все правильно”.

Вільмі довелося перенести сім операцій, які обійшлися в кілька тисяч євро. У мопса виявили, зокрема, хронічне захворювання очей. Через це власниця звернулася до міста Ален з вимогою компенсації у 19 000 євро. Окружний суд Мюнстера, як перша інстанція, присудив їй лише 226 євро, відхиливши решту позову. У понеділок суд у Хаммі підтвердив це рішення, відкинувши апеляцію жінки.

Власниця мопса прокоментувала рішення суду:

“Я розчарована. Але є один позитивний момент: метушня навколо мого мопса безумовно означає, що з сімей більше не будуть нашвидкуруч забирати собак”.

  • Суд у Києві оголосив вирок 39-річному чоловіку, котрий з усієї сили жбурнув на асфальт сусідську собаку у Дніпровському районі. Його визнали винним у жорстокому поводженні з собакою та призначили покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим терміном у три роки.
  • Бренд взуття Crocs повідомив про створення лінійки кроксів для собак.
  • Чилійські вчені розробили вакцину для стерилізації собак. Відтак тваринам тепер не знадобиться хірургічне втручання для цієї процедури. Особливість вакцини у тому, що вона – зворотня.

У Познані, Польща, закривають консульство РФ.

Індія повернула із зони бойових дій 85 своїх громадян, яких обманом змусили підписати контракт із армією РФ та відправили на війну проти України.

Колишній Головнокомандувач ЗСУ, а нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний повідомив, що українські пілоти завершили підготовку у Британії та готові вирушити на допомогу Силам оборони.

Прикордонники та нацгвардійці отримали військові медичні автобуси від Норвезького оборонного агентства в рамках допомоги НАТО Україні.

Зірка “Голодних ігор”, оскароносна акторка Дженніфер Лоуренс та її чоловік, американський мистецтвознавець і директор картинної галереї Кук Мароні готуються вдруге стати батьками.