У Польщі затримали українця, який працював на спецслужби Росії

Джерело: Onet та Wyborcza

Громадянин України, затриманий у Польщі за підозрою у підготовці диверсій, зізнався у співпраці з російськими спецслужбами. Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

За його словами, подібні підпали фіксуються в різних країнах Європи. Зараз є інформація про плани Росії щодо подальших диверсій. Сікорський також анонсував оголошення рішень МЗС у зв’язку з цією справою.

Міністр юстиції Польщі додав, що затриманий визнав, що російські спецслужби доручили йому підпалити об’єкти у Вроцлаві.

За даними ЗМІ, затриманим виявився Сергій С., громадянин України, 1973 року народження, родом з Одеси. Він жив у Німеччині з січня 2024 року разом із дружиною. За словами Сергія, він діяв під впливом “диявольських спокус”. Його затримали 31 січня 2024 року, а через два дні заарештували. На допиті він зізнався у намірі підпалити лакофарбову фабрику у Вроцлаві.

США в Раді безпеки ООН також зазначили, що Росія використовує диверсії, зокрема на газопроводах, щоб відвернути увагу від війни в Україні.

Індія повернула із зони бойових дій 85 своїх громадян, яких обманом змусили підписати контракт із армією РФ та відправили на війну проти України.

Колишній Головнокомандувач ЗСУ, а нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний повідомив, що українські пілоти завершили підготовку у Британії та готові вирушити на допомогу Силам оборони.

Прикордонники та нацгвардійці отримали військові медичні автобуси від Норвезького оборонного агентства в рамках допомоги НАТО Україні.

Лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко представив план дій для забезпечення перемоги України. Він наголосив, що Україні потрібно швидко приймати рішення і діяти.

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт щодо внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів через ратифікацію Римського статуту Міжнародного кримінального суду.