Спілка українських підприємців закликала Кабінет Міністрів припинити блокування «Дії»

Джерело: СУП

Спілка українських підприємців закликала Кабінет Міністрів припинити блокування порталу “Дія” та забезпечити його роботу для підприємств, установ та організацій, які мають статус “критично важливих”.

Як розповіли в СУП, після ухвалення протокольного рішення Кабінету Міністрів від 8 жовтня щодо аудиту рішень про визнання підприємств критично важливими для економіки, процес прийняття нових рішень фактично паралізовано.

“Це ставить під загрозу роботу багатьох компаній, які забезпечують життєдіяльність населення та функціонування економіки під час війни”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, з 21 жовтня підприємства, які раніше отримали статус “критично важливих”, мають справу з неправомірним блокуванням порталу “Дія”. Це, як зазначається, унеможливлює бронювання та перебронювання працівників, що є критично важливим для стабільної роботи цих компаній.

“СУП закликає Кабінет Міністрів негайно припинити блокування порталу “Дія” та забезпечити його роботу для підприємств, установ та організацій, які мають статус критично важливих. Без цього український бізнес втрачає можливість зберігати робочі місця та продовжувати свою діяльність в Україні”, – наголосили в СУП.

Там додали, що ці підприємства підтримують національні інтереси та стабільність економіки навіть у воєнний час. Водночас зауважили, що порушення у цій сфері ставлять під загрозу економічну стабільність та функціонування країни.

“СУП наголошує на необхідності:

– розблокувати роботу комісій в міністерствах, які розглядають документи щодо визначення підприємств, установ, організацій критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період ; оперативного вирішення питання блокування порталу “Дія” та відновлення можливості бронювання працівників для критично важливих підприємств, що є запорукою збереження робочих місць і стабільної роботи економіки”, – резюмували в СУП.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативні ситуацію на фронті станом на 22:00 22 жовтня. Ситуація на Покровському та Курахівському напрямках залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля.

Згідно з першими результатами інструментально-лабораторних досліджень, які були проведені спеціалістами Центру досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки, у ґрунтах на деокупованих територіях Миколаївщини виявили підвищений вміст важких металів (миш’яку, свинцю, міді, цинку) та залишків вибухових речовин. 

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув із неанонсованим візитом до російської Казані у день початку триденного саміту країн БРІКС.

Російське МЗС викликало посла Німеччини Олександра Ламбсдорфа, якому висловили протест через створення регіонального штабу морського командування НАТО у східнонімецькому місті Росток.

Очікується, що вже завтра перші північнокорейські війська прибудуть до Курської області на допомогу Росії, повідомив начальник Головного управління розвідки оборони України Кирило Буданов.