ЦАХАЛ підтвердив ліквідацію ново лідера «Хезболли»

Джерело: пресслужба ЦАХАЛ

Армія оборони Ізраїлю заявила, що у результаті удару по Бейруту три тижні тому ліквідовано Хашема Сафіддіна, котрого називали ймовірним наступником раніше ліквідованого лідера “Хезболли” Хасана Насралли.

Армія оборони Ізраїлю може підтвердити, що Хашем Сафіддін, голова виконавчої ради “Хезболли”, та Алі Хусейн Хазіма, командувач розвідувальним штабом угруповання, були ліквідовані спільно з іншими командирами “Хезболли”. Терористи були ліквідовані в результаті удару, завданого приблизно три тижні тому в районі Дахіє, — мовиться у повідомленні ЦАХАЛ.

На момент удару у штабі розвідки Хезболли перебувало понад 25 терористів.

Також наголошується, що ЦАХАЛ продовжить операції проти військових високопосадовців “Хезболли” та всіх, хто становить загрозу ізраїльському населенню.

На початку жовтня про знищення лідерів терористичного угруповання заявляв прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, не вдаючись до деталей. За його словами, ізраїльські сили безпеки вбили наступника Насралли, а також “наступника наступника” лідера терористів.

Наприкінці вересня повідомляли, що новим генеральним секретарем ліванського угруповання обрали двоюрідного брата Насралли – Хашема Сафіддіна, котрий до цього перебував на посаді голови виконавчого комітету.

Зауважимо, “Хезболла” опублікувала заяву, в якій підтвердила смерть свого лідера Хасана Насралли. Це поклало край його 32-річному перебуванню на посаді лідера угруповання.

Згодом армія оборони Ізраїлю повідомила про загибель високопоставленого представника “Хезболли” Набіля Каука під час авіаудару в суботу ввечері в передмісті Бейрута.

Додамо, нещодавно Ізраїль завдав авіаційних ударів по південних передмістях Бейрута, де розташовані фінансові установи угруповання “Хезболла”.

Своєю чергою, після того, як 17 жовтня стало відомо про вбивство лідера терористичного угруповання ХАМАС Ях’ї Сінвара, ліванське угруповання Хезболла заявило, що загострюватиме війну проти Ізраїля. З такою заявою угруповання виступило 18 жовтня. У заяві мовиться, що Хезболла переходить до нової та загостреної фази війни з Ізраїлем. Зреагували на ліквідацію Сінвара і в Ірані, наголосивши, що це призведе до “зміцнення духу спротиву”.

Раніше прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану. Нетаньягу нагадав, що, згідно з резолюцією Радбезу ООН від 2006 року, лише ліванській армії дозволено мати зброю на південь від річки Літані. Глава ізраїльського уряду наголосив, що єдина мета Ізраїлю — дозволити своїм громадянам, які живуть уздовж кордону з Ліваном, повернутися додому та почуватися в безпеці.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що у результаті удару по Бейруту три тижні тому ліквідовано Хашема Сафіддіна, котрого називали ймовірним наступником раніше ліквідованого лідера “Хезболли” Хасана Насралли.

У 2024 році частка матеріалів екологічної тематики в онлайн-медіа становить лише 1,4% від загальної кількості публікацій. Цей показник знизився на 0,6% проти 2021 року, коли він становив 2%. Згідно з думкою експертів ІМІ, падіння відбулося через переорієнтацію інформаційної уваги журналістів на війну. Проте таке зміщення фокуса є небезпечним, адже екологічні питання, зокрема наслідки воєнних дій, залишаються важливими для довгострокового розвитку України.

Глава МЗС Фінляндії Еліна Валтонен закликала Берлін нарешті відмовитися від ілюзій стосовно РФ Про це вона заявила на зустрічі глав МЗС країн Північної Європи, у якій брала участь також представниця Німеччини Анналена Бербок.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативні ситуацію на фронті станом на 22:00 22 жовтня. Ситуація на Покровському та Курахівському напрямках залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля.

Згідно з першими результатами інструментально-лабораторних досліджень, які були проведені спеціалістами Центру досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки, у ґрунтах на деокупованих територіях Миколаївщини виявили підвищений вміст важких металів (миш’яку, свинцю, міді, цинку) та залишків вибухових речовин.