У Британії зіткнулися два поїзди: один загиблий, 15 постраждалих

Джерело: Sky News

У Великій Британії сталось зіткнення двох потягів, внаслідок чого загинув один пасажир, ще 15 осіб зазнали травм.

Аварія сталася у Середньому Вельсі поблизу села Лланбрайнмейр. Зіткнення потягів відбулось недалеко від пропускної петлі, де один поїзд повинен зупинитися, а інший – продовжувати рух на низькій швидкості.

“Потяг, який мав зупинитися, не зміг цього зробити, однак зіткнення сталось на низькій швидкості, тож жоден з поїздів не зійшов з рейок”, – йдеться в повідомленні.

Фото: соцмережі

За даними видання, місцева поліція підтвердила загибель однієї особи. Ще 15 осіб шпиталізовано з різними травмами, загрози їхньому життю немає.

Як зазначили представники поліції, решту пасажирів  евакуйовано з обох потягів.

Про причини аварії не повідомляють, розслідування інциденту  триває.

На саміті БРІКС голова КНР Сі Цзіньпін відмовився від російського автопрому, віддавши перевагу китайському лімузину преміум-класу.

Авіакомпанія British Airways заявила, що зупиняє польоти до Тель-Авіва до кінця березня 2025 року на тлі посилення бойових дій між Ізраїлем та “Хезболлою” на півдні Лівану, а також через зростання напруженості на Близькому Сході.

23 жовтня Рада Європейського Союзу остаточно схвалила виділення Україні кредиту у 35 мільярдів євро коштом відсотків від заморожених російських активів.

Меган Л. Гарсія з Орландо, штат Флорида, подала судовий позов проти розробника платформи Character.ai, звинувативши компанію у смерті свого 14-річного сина Сьюелла.

На українському ринку продовжується зростання ціни на картоплю. Експерти прогнозують, що на внутрішній ринок ще в першій половині сезону надійдуть суттєві обсяги імпортної продукції.