Кабмін оголосив перевірку підприємств на «критичність» для бронювання

Джерело: постанова Кабміну 

Кабінет міністрів України запровадив зміни до правил, що визначають підприємства, установи та організації, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення під час особливих періодів.

Згідно з оновленими правилами, органи, які ухвалюють рішення про надання статусу критично важливих підприємств, отримали право проводити перевірки таких підприємств на відповідність критеріям протягом усього періоду їхньої діяльності.

Якщо підприємство виявиться таким, що не відповідає встановленим критеріям, його статус може бути скасовано.

Якщо ж під час перевірки підприємство підтвердить відповідність вимогам, його статус залишиться чинним. Результати перевірок мають бути передані відповідним міністерствам, таким як Мінекономіки, Міноборони та Мінцифри, протягом одного дня після ухвалення рішення.

У Закарпатті триває резонансна справа про зґвалтування неповнолітньої дівчини, яка вже більш як три роки…

Роман Гладкий, який наприкінці літа став начальником штабу командування Сил безпілотних систем (СБС), більше не обіймає цю посаду.

Народна депутатка 9-го скликання Юлія Яцик повідомила, що військовослужбовців, які хотіли приєднатися до 67-ої ОМБр, направили в іншу бригаду й на інші посади, без права вибору.

Питання цивільних заручників залишається не менш актуальним, аніж питання військовополонених. Адже кількість цивільних у полоні…

На Харківщині через безпекову ситуацію влада погодила рішення про примусову евакуацію дітей з їхніми родинами із селища Борова.