Велика Британія та Німеччина підписали «визначну» оборонну угоду

Джерело: BBC News

Велика Британія та Німеччина в середу, 23 жовтня, підписали “визначну оборонну угоду”, спрямовану на посилення безпеки, інвестицій і робочих місць.

Згідно з угодою, німецька оборонна компанія Rheinmetall відкриє новий завод у Великій Британії для виробництва стволів для артилерійських гармат.

Очікується, що перші стволи артилерійської гармати зійдуть з конвеєра в 2027 році.

Спільне підприємство також виготовлятиме нові танки та броньовані машини для британської армії.

Обидві країни працюватимуть разом над розробкою безпілотників і нової ракети великої дальності.

Німецькі морські літаки спостереження також будуть періодично здійснювати патрулювання Північної Атлантики з ВПС Лоссімут у Шотландії.

Велика Британія та Німеччина є найбільшими європейськими військовими донорами для України.

Міністерство закордонних справ Німеччини викликало тимчасового повіреного у справах  Північної Кореї в Берліні на тлі повідомлень про відправлення північнокорейських солдатів до Росії для їхнього перекидання в Україну.

На Донеччині у населених пунктах з активними бойовими діями перебувають 748 дітей, повідомив представник Донецької ОВА Дмитро Петлін.

23 жовтня російська армія атакувала артилерією та дронами Нікопольський район на Дніпровщині, внаслідок чого постраждали четверо людей.

У Закарпатті триває резонансна справа про зґвалтування неповнолітньої дівчини, яка вже більш як три роки…

Роман Гладкий, який наприкінці літа став начальником штабу командування Сил безпілотних систем (СБС), більше не обіймає цю посаду.