ЄБРР надасть Харкову €35 млн на підтримку критичної інфраструктури

Джерело: Ігор Терехов/Телеграм

23 жовтня Європейський банк реконструкції та розвитку підписав угоду з Харковом на 25 мільйонів євро кредитних ресурсів та 10 мільйонів євро безповоротного гранту.

Така допомога — безпрецедентна у співпраці ЄБРР з громадами України, і вона стала можливою лише завдяки багаторічній історії відносин і глибокій довірі, яку банк має до нашого міста як кредитор, – наголосив мер міста Ігора Терехов.

Він додав, що ці кошти — інвестиція у майбутнє Харкова, у те, щоб “навіть під тягарем війни життя тут продовжувалося”.

Передбачається, що кошти спрямують на підтримку роботи профільних підприємств, які забезпечують постачання комунальних послуг у домівки харківʼян, та, — на завершення зведення децентралізованої системи тепло-, водо- та енергопостачання.

Це, у підсумку, дозволить значно знизити вразливість критичної інфраструктури до ворожих атак, дасть змогу зробити місто більш енергозахищеним та стримувати підвищення тарифів для населення, – резюмував Терехов.

Раніше повідомляли, що Пенсильванія допоможе у відбудові Запорізької області, зокрема у відновлення енергетичної інфраструктури. Відповідну угоду уклали начальник Запорізької ОВА Іван Федоров і губернатор штату Пенсильванія Джош Шапіро.

Також стало відомо, що ЄС надасть Україні 40 мільйонів євро гуманітарної допомоги на підготовку до зими та ремонт енергетичної інфраструктури, повідомила 6 вересня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Тоді як у Мінвідновлення запевнили, що станом на початок вересня Україна готова до опалювального сезону в середньому на 82%, повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. У тилових регіонах цей показник вищий, тоді як у прифронтових областях ситуація складніша.

Додамо, прокурори Міжнародного кримінального суду (МКС) розслідують російські кібератаки на українську цивільну інфраструктуру як можливі воєнні злочини.

23 жовтня Європейський банк реконструкції та розвитку підписав угоду з Харковом на 25 мільйонів євро кредитних ресурсів та 10 мільйонів євро безповоротного гранту.

Станом на 23 жовтня, внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ, в Україні постраждало більше ніж 2230 дітей.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 23 жовтня. З початку доби відбулося 132 бойових зіткнення.

23 жовтня Рада Європейського Союзу остаточно схвалила виділення Україні кредиту у 35 мільярдів євро коштом відсотків від заморожених російських активів.

На ярмарку оборонної промисловості Saha Expo, що триває у Туреччині, компанія Baykar підписала договір про співпрацю з Україною.