В Естонії хочуть заборонити церкви і парафії, пов’язані з Московським патріархатом

Джерело: ERR

Естонський міністр внутрішніх справ Лаурі Ляенеметс запропонував уряду законопроєкт про заборону в Естонії діяльності церков чи парафій, пов’язаних із організаціями, що підтримують агресію Росії.

Під час виступу перед депутатами Рійгікогу (парламенту Естонії), міністр заявив, що необхідність змін зумовлена тим, що сама Естонська православна церква Московського патріархату (ЕПЦ МП) не зробила жодних значних кроків для виконання відповідних вимог держави.

“Пропоную уряду внести зміни до закону про церкви і конгрегації, щоб виключити відносини будь-якої церкви, конгрегації, об’єднання конгрегацій, монастиря або іншого релігійного об’єднання, що діє в Естонії, з будь-якою іноземною організацією, яка, наприклад, становить загрозу для громадського або конституційного порядку в Естонії, підтримує військову агресію чи підбурює до війни, закликає до тероризму чи будь-якої іншої форми насильницької поведінки”, – наголосив Ляенеметс.

Також він нагадав, що “сьогодні Московський патріархат – це ще одна зброя в арсеналі впливу Росії, за допомогою якої не лише пригнічується власний народ, а й намагаються, зловживаючи вірою, отруїти душі людей в інших країнах”.

Через це, як зауважив міністр, Естонія не може миритися з тим, що Естонська православна церква належить Московському патріархату.

З початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 664 злочини проти українських журналістів та медіа, свідчать дані Моніторингу російських злочинів проти журналістів та медіа Інституту масової інформації.

Німецький політик Родеріх Кізеветтер закликав Захід зреагувати на участь північнокорейських військових у війні проти України шляхом військової відповіді. Він наголосив, що потрібно надати Україні крилаті ракети Taurus і JASSM, посилити ППО на заході країни та розглянути можливість відправки військових для навчання.

У РФ влада готується суттєво підвищити акцизи на нафтопродукти, аби наповнити федеральний бюджет, який наступного року має побити рекорд військових витрат

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 24 жовтня. Загалом від початку цієї доби відбулося 157 бойових зіткнень.

24 жовтня російські війська завдали удару по Олексієво-Дружківці в Краматорському районі на Донеччині. Внаслідок ворожої атаки зокрема по відділенню логістичної компанії “Нова пошта” загинули двоє осіб.