Понад 10 тисяч митців виступають проти використання їхніх творів для навчання ШІ

Джерело: AP

Понад 10 500 акторів, музикантів та авторів написали відкритого листа, в якому виступили проти неліцензійного використання їхньої творчості для створення інструментів штучного інтелекту.

Як розповіли у виданні, музиканти з гуртів ABBA, Radiohead та The Cure приєдналися до акторів та авторів, підписавши лист протесту проти використання їх творчості для створення інструментів штучного інтелекту.

Зазначається, що цей лист – крайнє публічне звернення від зірок щодо інструментів ШІ, які можуть створювати зображення, музику та тексти після навчання на величезній кількості творів, створених людьми.

“Неліцензійне використання творчих робіт для навчання генеративного штучного інтелекту є великою, несправедливою загрозою для засобів існування людей, які стоять за цими роботами, і не повинно бути дозволено”, – йдеться у петиції.

Серед підписантів – Бйорн Ульвеус зі шведської супергрупи ABBA, Роберт Сміт із The Cure та Том Йорк та його колеги по Radiohead. Також петицію підписали письменники, зокрема нобелівський лауреат, прозаїк Кадзуо Ісігуро та актори Джуліанна Мур, Кевін Бекон та Розаріо Доусон.

Німецький політик Родеріх Кізеветтер закликав Захід зреагувати на участь північнокорейських військових у війні проти України шляхом військової відповіді. Він наголосив, що потрібно надати Україні крилаті ракети Taurus і JASSM, посилити ППО на заході країни та розглянути можливість відправки військових для навчання.

У РФ влада готується суттєво підвищити акцизи на нафтопродукти, аби наповнити федеральний бюджет, який наступного року має побити рекорд військових витрат

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 24 жовтня. Загалом від початку цієї доби відбулося 157 бойових зіткнень.

24 жовтня російські війська завдали удару по Олексієво-Дружківці в Краматорському районі на Донеччині. Внаслідок ворожої атаки зокрема по відділенню логістичної компанії “Нова пошта” загинули двоє осіб. 

У Лас-Вегасі помер американський сценарист, режисер і продюсер Аарон Кауфман, який разом із Шоном Пенном знімав фільм про перші дні повномасштабного вторгнення РФ в Україну “Суперсила”.