В Румунії зафіксували два дрони у своєму повітряному просторі

Джерело: Reuters

Міністерство оборони Румунії ввечері в середу, 23 жовтня, повідомило, що радарні системи країни зафіксували два окремих сигнали, ймовірно, від безпілотників, які порушили національний повітряний простір.

Два сигнали зафіксовані радаром з інтервалом менше ніж в одну годину над південно-східними округами Констанца і Тулча.

Румунія підняла два винищувачі F-16 для спостереження за невеликими літаючими об’єктами, але літаки не встановили візуальний контакт із жодним із тими, перш ніж радар втратив сигнали, йдеться в заяві міністерства.

Румунія, яка має спільний кордон з Україною протяжністю 650 км, за останній рік неодноразово зазнавала падіння фрагментів російських безпілотників на її територію під час російських атак.

Вчора, 23 жовтня, в Німеччині 57-річному росіянину висунули обвинувачення у вбивстві двох українських військовослужбовців.

У Покровську, що на Донеччині, станом на 24 жовтня зруйновано майже всю критичну інфраструктуру міста.

Речник Президента України Сергій Никифоров спростував інформація ЗМІ про те, що сім країн не поспішають підтримувати запрошення України до НАТО.

У Старокостянтинові на Хмельниччині через падіння уламків російського БпЛА виникли пожежі. З пошкодженого готелю та будинку довелось евакуювати 40 людей.

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль і президент Польщі Анджей Дуда в четвер, 24 жовтня, засудили відправку військ Північною Кореєю до Росії як глобальну загрозу безпеці.