Фінляндія остаточно закрила два КПП на кордоні з Росією

Джерело: прикордонна служба Фінляндії

Фінляндія остаточно закрила два тимчасові пункти пропуску на кордоні з Росією – у Паріккала та Інарі (Лієкса). Ці КПП вже тривалий час не функціонували через запроваджені обмеження на експорт російської деревини.

Зокрема рух через Інарі був зупинений з 1 листопада 2021 року, а через Паріккала – з 19 квітня 2022 року.

Заступник командувача прикордонної служби Північної Карелії Самулі Муртонен наголосив, що закриття цих пунктів не вплине на поточну ситуацію і не торкнеться місцевих жителів. Рішення про закриття було ухвалено спільно фінською та російською прикордонними службами у жовтні.

Крім того, Фінляндія планує внести зміни до урядової постанови, щоб офіційно ліквідувати пункти пропуску “Паріккала” та “Інарі”. Нині прикордонна служба країни працює над практичними аспектами цього рішення, зокрема знімає дорожні знаки, що вказують на КПП.

Можливість відкриття цих тимчасових пунктів пропуску в майбутньому передбачена угодою між Фінляндією та Росією щодо пунктів перетину кордону, однак це рішення залишатиметься залежним від подальшого розвитку ситуації.

Король Чарльз III став “верховним вождем” жителів Самоа і взяв участь у традиційній церемонії пиття наркотичної кави.

У Єгипті на вершині піраміди Хефрена, яка є частиною комплексу пірамід Гізи, помітили собаку. На висоті понад 130 метрів тварина гавкала на птахів. Відео опублікували мандрівники Алекс Ленг та Маршалл Мошер.

Влада Індії евакуює близько 1,5 мільйона людей у східних штатах Одіша та Західна Бенгалія через наближення циклону “Дана”. Шторм очікується протягом наступних 24 годин.

Головне управління розвідки попередило українців, що в містах готують проплачені мітинги-провокації.

Джерело: Наталка Діденко у Telegram В Україні прогноз погоди на найближчі дні передбачає антициклон, що…