У Лондоні закликали створити перші у світі афроемоджі

Джерело: Reuters

Прагнучи зруйнувати стереотипи краси та зробити цифровий світ інклюзивнішим, група студентів і професіоналів із Лондона закликали створити перші в історії емоджі із зачісками темношкірих й представників змішаних рас.

Фото: Reuters

Проєкт, партнерство між молодіжною організацією RISE.365 і PR-агентством Good Relations, покликаний боротися з текстуризмом як формою дискримінації, оскільки афрозачіски часто сприймають як “непрофесійні”, “непривабливі” або “нечисті”, повідомили вони.

В Інтернеті є майже 4 000 емоджі, однак жоден не має зачісок темношкірих. RISE.365 і Good Relations об’єднались, щоб змінити це.

Вони створили чотири емоджі із зображенням афро і косичок. У квітні 2025 року їх передадуть на розгляд Unicode – каліфорнійській групі, яка відповідає за емоджі.

Генеральний секретар Організації об’єднаних націй (ООН) Антоніу Гутерреш сьогодні, 24 жовтня, в День ООН, виступив на саміті БРІКС у російській Казані. У своїй промові він закликав до “справедливого миру”.

Фінська компанія Nokia Oyj планує скоротити майже дві тисячі робочих місць у Китаї в межах масштабної програми скорочення витрат.

У Міноборони встановили нові вимоги до контролю за якістю предметів речового забезпечення Збройних сил України за запитом військовослужбовців. Новий стандарт контролю якості речового забезпечення військових, який розробило Центральне управління контролю якості Міноборони, набув чинності цього місяця.

Понад 10 500 акторів, музикантів та авторів написали відкритого листа, в якому виступили проти неліцензійного використання їхньої творчості для створення інструментів штучного інтелекту.

Глава РФ Володимир Путін на підсумковій пресконференції саміту БРІКС у Казані вперше прокоментував повідомлення про відправку до Росії північнокорейських військових для ​​участі у війні проти України.