Зеленський провів Ставку: доручив підготувати План посилення України

Джерело: Володимир Зеленський/Телеграм

24 жовтня президент Володимир Зеленський провів Ставку Верховного Головнокомандувача, на якій доручив членам засідання підготувати визначені частини нашого внутрішнього Плану посилення України.

Зеленський заявив, що поряд із Планом перемоги необхідно опрацювати всі потрібні кроки України, котрі забезпечать державі внутрішні результати.

Це стосується фронту, ОПК, економіки та фінансів, інформаційної сфери, забезпечення справедливості, регіональної роботи та інших стратегічних галузей, — пояснив він.

Глава держави доручив членам Ставки підготувати визначені частини нашого внутрішнього Плану посилення України.

Відтак присутні заслухали доповіді Міноборони та військових стосовно комплектації бригад, їхньої підготовки. Зеленський зауважив, що був звіт щодо будівництва фортифікацій: визначили напрямки, які мають посилити.

Окрім цього, під час засідання обговорили питання підготовки до зими.

Доповідали урядовці – Мінрегіон та Міненерго. Також – Повітряні сили. Особлива увага – до підготовки прикордонних і прифронтових громад. Обговорили також довгострокові енергетичні рішення, які дадуть Україні більше стійкості, – повідомив Зеленський, наголосивши, що дав чіткі доручення, які мають бути виконані до початку зими.

Зауважимо, за оцінками аналітиків ISW, найближчими днями російські війська можуть окупувати Селидове у Донецькій області, однак це, вважають фахівці, завадить ворогу підтримувати наступ на Покровськ.

Естонський міністр внутрішніх справ Лаурі Ляенеметс запропонував уряду законопроєкт про заборону в Естонії діяльності церков чи парафій, пов’язаних із організаціями, що підтримують агресію Росії.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк заявив, що “нульова толерантність до корупції” – єдине, що можна запропонувати для викорінення зловживань у системі комплектування.

24 жовтня Палата попереднього провадження II Міжнародного кримінального суду дійшла висновку, що Монголія не співпрацювала під час арешту і видачі Володимира Путіна всупереч положенням Римського статуту, чим завадила діяльності Суду.

Лідер РФ Володимир Путін не пам’ятає розмов з експрезидентом США Дональдом Трампом, під час яких нині кандидат від Республіканської партії нібито погрожував завдати удар по Москві у відповідь на вторгнення в Україну.

Глава Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив про можливий перегляд питання стосовно постачання Україні летального озброєння у відповідь на військову співпрацю між Росією і Північною Кореєю.