У Польщі судитимуть фермера, що закликав Путіна «розібратися з Україною»

Джерело: RMF24

Прокуратура міста Ґлівіце направила до суду обвинувальний акт проти фермера Пьотра Г. і його дочки Агати Г., які під час протесту фермерів у лютому в місті Ґожице (Сілезія) вивісили на тракторі прапор СРСР і банер, адресований Володимиру Путіну.

У лютому вони брали участь у загальнопольському протесті фермерів, який проходив у різних частинах країни.

Під час проїзду колони сільськогосподарської техніки в Ґожицях на передній частині трактора, в якому їхали підозрювані, вони вивісили банер з написом “Путін, розберись з Україною і Брюсселем, і з нашою владою”, а поруч з ним прикріпили прапор СРСР.

Пьотр Г. і Агата Г. спочатку не визнали себе винними, вказуючи, що хотіли “привернути увагу до актуальних проблем сільського господарства”. Згодом вони обидва визнали свою провину і подали клопотання про добровільну згоду на покарання.

У Польщі публічне підбурювання до агресивної війни або її вихваляння карається позбавленням волі на строк до 5 років. Публічна пропаганда комунізму або іншої тоталітарної ідеології карається позбавленням волі на строк до 3 років.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, українські аграрії вже засіяли 5,37 млн га озимих культур. У лідерах за обсягами сівби – Волинська, Чернігівська та Полтавська областях.

З початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 664 злочини проти українських журналістів та медіа, свідчать дані Моніторингу російських злочинів проти журналістів та медіа Інституту масової інформації.

Німецький політик Родеріх Кізеветтер закликав Захід зреагувати на участь північнокорейських військових у війні проти України шляхом військової відповіді. Він наголосив, що потрібно надати Україні крилаті ракети Taurus і JASSM, посилити ППО на заході країни та розглянути можливість відправки військових для навчання.

У РФ влада готується суттєво підвищити акцизи на нафтопродукти, аби наповнити федеральний бюджет, який наступного року має побити рекорд військових витрат

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 24 жовтня. Загалом від початку цієї доби відбулося 157 бойових зіткнень.