В Івано-Франківську до ЗСУ мобілізували чоловіка, собака якого загриз лебедя у парку

Джерело: мер Івано-Франківська Руслан Марцінків в етері ТРК “Вежа”

До лав Збройних сил України мобілізували мешканця Івано-Франківська, собака якого днями загриз чорного лебедя у місцевому парку.

За словами міськголови Івано-Франківська, правоохоронці оперативно зреагували на повідомлення про правопорушення та затримали власника собаки.

“Цей мешканець виявився ухилянтом. Він сьогодні став до лав ЗСУ. Можливо, ще не став, але у процесі”, – сказав Марцінків.

Окрім цього власник собаки також має сплатити штраф і відшкодувати вартість лебедя – близько 14 500 гривень.

Що передувало?

Вранці 24 жовтня в парку ім. Тараса Шевченка в Івано-Франківську собака породи хаскі загриз чорного лебедя, який плавав у ставку.

Очевидці опублікували відео з місця інциденту у соцмережах та зауважили, що власник собаки сказав не знімати це на камеру.

На інцидент зреагували і в Центрі розвитку міста та рекреації, зокрема його очільниця Руслана Василюк повідомила, що чоловік вигулював двох хаскі у парку без повідка. Одна собака стрибнула в озеро і кинулась до лебедя, не реагуючи на команду власника.

“На жаль, на очах відвідувачів хаскі загриз одного з чорних лебедів, який сидів на острові”, – написала вона.

Щобільше, за словами Василюк цей чоловік регулярно гуляв з собаками у парку, порушуючи правила вигулу. На зауваження людей реагував агресивно.

“На одну з відвідувачок з маленькою донечкою він накинувся з кулаками, що зафіксовано нами на відео. Зараз працює слідчо-оперативна група і ми пишемо відповідні заяви на порушника”, – резюмувала Руслана Василюк.

Представники ЛГБТК+ зазвичай називають людину, з якою вони у стосунках “партнером”. Зараз цей гендерно-нейтральний термін почали частіше використовувати й гетеросексуальні пари.

Президент України Володимир Зеленський вислухав доповідь Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. За підсумком зустрічі він розповів, що солдатів з КНДР застосують в боях найближчими днями.

Наразі в Рівненській області тривають перевірки у медико-соціальних експертних комісіях. Сім керівників звільнили.

Республіканці у Конгресі розробляють програму для Дональда Трампа на перші 100 днів його президентства у випадку перемоги на виборах.

У ніч проти 25 жовтня Сили оборони знищили російську радіолокаційну станцію зенітно-ракетного комплексу “Бук-М2” та уразили “Бук-М3”.