Все більше гетеросексуальних пар вживають слово «партнер» замість «хлопець» чи «дівчина»

Джерело: CNN

Представники ЛГБТК+ зазвичай називають людину, з якою вони у стосунках, “партнером”. Зараз цей гендерно-нейтральний термін почали частіше використовувати й гетеросексуальні пари.

“Я рідко чую, як хтось каже “це мій чоловік, чи моя дружина, чи моя дівчина”, вже стає нормальним говорити “партнер””, – зауважила психологиня та професорка Національного університету Луї у Флориді Патрісія Діксон.

Зміна терміну свідчить про відхід молодого покоління від традиційних структур стосунків. Мілленіали та покоління Z відкритіші до вивчення немоногамних стосунків і таких, де шлюб не є кінцевою метою.

31-річна Сіара Роузер також почала вживати термін “партнер” замість “хлопець”. За словами жінки, зміна терміну символізує рівну приналежність з її обранцем під час спільного життя.

“Йому було 30, і він не хлопчик. “Хлопець” почав відчувати себе дивно. Це дорослий чоловік який платить податки”, – сказала Сіара.

Називаючи свого обранця/обраницю просто хлопцем/дівчиною, можна зробити кілька висновків про такі стосунки, вважає тренерка зі сексу та відносин і ведуча подкасту “Good Girls Talk About Sex” Ліа Кері.

На її думку, визначення хлопець/дівчина вказують на те, що стосунки пари – на початковому етапі, коли вони тільки вивчають один одного та свою сумісність.

“”Хлопець” дає відчуття, що це короткотривале, і ви все ще намагаєтесь розібратись з цим. Я була зі своїм “хлопцем” десять років, і мені більше не здавалось, що це досить солідний термін для людини, яка є довготривалим партнером”, – сказала Кері.

Партнерство передбачає альтернативу шлюбу зі збереженням зобов’язань під час спільного проживання, сказала сімейна терапевтка Доменік Гаррісон. Вона наголосила, що наявність “партнера” є вагомішою, адже так динаміка стосунків змінюється від побачень до глибоких відносин.

За словами Кері, кожна пара має пройти кілька етапів розвитку стосунків. Якщо пара називає себе хлопцем та дівчиною – це перший етап, який згодом завершується етапом наречений і наречена. Однак цей термін не підходить для тих пар, які хочуть жити разом без офіційного підтвердження стосунків.

Перепис населення США у 2018 році показав, що кількість молодих людей, які живуть разом без шлюбу, збільшилась, тоді як кількість шлюбів зменшилась.

Близько 15% осіб віком від 25 до 34 років живуть зі своїм партнером без шлюбу. Це на 12% більше, ніж 10 років тому.

“Все більше людей розуміють, що можуть мати повноцінне партнерство на все життя з людиною, яке не обов’язково повинне передбачати шлюб, дім чи дітей”, – сказала Кері.

Поки що немає терміну, як називати свого обранця/обраницю, які не є просто хлопцем/дівчиною, і з яким ви не в офіційному шлюбі. Називати таку людину коханцем/коханкою – занадто інтимно.

Співмешканець/співмешканка чи “важлива людина” може здаватись занадто формальним терміном. Та й навіть термін “партнер” може видатись неоднозначним, бо не завжди зрозуміло, про кого мовиться – партнера у житті чи ділового партнера.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.