Україна накопичила достатньо палива, щоб пройти опалювальний сезон – Міненерго

Джерело: Міністерство енергетики України

В Україні накопичено достатні запаси паливно-мастильних матеріалів для стабільного проходження осінньо-зимового періоду.

“На сьогодні запаси сформовано на належному рівні. Вони допомагають балансувати (енергосистему – ред.), виходячи з різних ресурсів для генерації”, – зазначив заступник міністра енергетики Микола Колісник.

Він також додав, що як резервне живлення в країну завезли генератори, які працюють на дизельному пальному, бензині та газі.

“Для всіх цих груп споживачів на сьогодні сформовано достатній рівень запасів для того, щоб протягом зими  і ціни не коливались,  і ми бачили чітку впевненість у можливості проходження стабільного опалювального сезону”, – зазначив він.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус має намір придбати 600 крилатих ракет Taurus, але ще не забезпечив необхідного фінансування.

У місті Кайл канадської провінції Саскачеван напередодні місцевих виборів виникла неабияка проблема: ніхто не балотується на посаду мера.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс прокоментував візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.