На Рівненщині від вибуху гранати загинули батько і син

Джерело: Головне управління Національної поліції в Рівненській області

В Сарненському районі Рівненської області батько і син загинули внаслідок вибуху гранати.

24 жовтня близько 20 години до поліції звернувся очільник Степанської селищної ради, що у гаражі господарства виявлені тіла його власників: 60-річного батька та його 30-річного сина. Голова сільради припускав, що загиблі отруїлись чадним газом.

Однак слідчо-оперативна група встановила, що у приміщенні здетонувала граната “Ф-1”, і вибухотехніки вилучили її уламки.

Відомо, що родина загиблих переїхала на Рівненщину у березні 2022 року з Луганської області.

За фактом загибелі двох осіб і незаконного поводження зі зброєю розпочато досудове розслідування.

Слідчі з’ясовують обставини вибуху та походження боєприпасу.

  • На півночі Рівненської області на міні підірвався мотоцикліст. Рухаючись у прикордонній зоні між селами Дроздинь та Переброди, чоловік проігнорував попереджувальні таблички “Небезпечно – міни”.
  • У Дніпропетровській області поліцейські затримали чоловіка, що підірвав гранату. Внаслідок його дій поранено двоє людей.
  • Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

За даними американського космічного агентства, астронавт NASA, який повернувся з Міжнародної космічної станції, був госпіталізований через невстановлене захворювання.

В Дніпрі завершено пошуково-рятувальну операцію після ракетного удару по місту 25 жовтня.

Ісландія офіційно переходить на чотириденний робочий тиждень. Згідно з дослідженням, опублікованим у п’ятницю, економіка країни перевершує більшість європейських аналогів після скороченого робочого тижня.

Компанія Deep Blue Aerospace під час прямої трансляції продала два квитки на політ у космос на китайському ракетному кораблі, який планують запустити у 2027 році.

У Вашингтоні 11-річна дівчина прикидалась мертвою під час стрілянини у її домі, щоб вижити. Однак п’ятьох членів її сім’ї все ж вбили.