Президентка Грузії не може зв’язатися з очільником МВС щодо ситуації на виборчих дільницях

Джерело: сайт Адміністрації президентки Грузії

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі публічно звернулась до міністра внутрішніх справ Вахтанга Гомелаурі щодо ситуації на виборчих дільницях, адже не може з ним зв’язатися.

“Я хотіла б звернутися до міністра внутрішніх справ, з яким, на жаль, ми не можемо зв’язатися. Моя адміністрація не може зв’язатися з його заступником, а офіційна державна лінія не працює. Я хочу попросити і закликати його, щоб поліція реагувала швидше і ефективніше, адже ми не можемо допустити такого напруження  на виборчих дільницях”, – сказала Зурабішвілі.

Вона розповіла про факти насильства, які відбуваються в різних областях. Президентка зазначила, що мета таких дій — створення напруження на виборчих дільницях, та закликала громадян не панікувати.

Щиро дякую всім і ще раз закликаю всіх не лінуватися, йти на вибори! Доля нашої країни у ваших руках і залежить від вас!”, – звернулась до громадян президентка.

Нагадаємо, сьогодні стартували вибори до парламенту Грузії. Вже зафіксовано випадки фальсифікації і насильства на дільницях.

Так, на виборчій дільниці в місті Марнеулі чоловік кинув пачку бюлетенів в урну. Голосування було припинено, а результати, ймовірно, анулюють.

 

Президент Бундесбанку Йоахім Нагель заявив, що вимоги Росії в G20 про те, що країни повинні співпрацювати, є глузуванням, враховуючи вторгнення РФ в Україну.

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт, який дозволить іноземцям служити в лавах ЗСУ на офіцерських посадах.

В суботу, 26 жовтня, армія РФ завдала авіабомбових ударів по Костянтинівці Донецької області, внаслідок чого одна людина загинула та ще троє поранені.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан до оголошення результатів привітав проросійську партію “Грузинська мрія” з перемогою в парламентських виборах.

Серіал “Добрі передвісники”, заснований на книзі Ніла Ґеймана і Террі Пратчетта, завершиться одним 90-хвилинним епізодом замість повного третього сезону через звинувачення проти одного з авторів.