Леонардо Ді Капріо підтримав Камалу Гарріс й розкритикував Трампа

Джерело: Леонардо Ді Капріо/Instagram

Американський актор та кінопродюсер Леонардо Ді Капріо підтримав віцепрезидентку США Камалу Гарріс на пост президента США.

Він також розкритикував її суперника Дональда Трампа. Розповідаючи про шкоду від недавніх ураганів “Хелен” і “Мілтон”, він сказав, що “ці неприродні катаклізми були спричинені зміною клімату”.

“Дональд Трамп продовжує заперечувати факти. Він продовжує заперечувати науку. Він вивів Сполучені Штати з Паризької кліматичної угоди та скасував критично важливі заходи захисту навколишнього середовища”, – сказав Ді Капріо. 

Актор додав, що натомість Трамп пообіцяв нафтовій і газовій промисловості, що “позбудеться будь-якого регулювання, якого вони захочуть, в обмін на пожертву в мільярд доларів”. 

“Зміна клімату вбиває землю та руйнує нашу економіку. Нам потрібен сміливий крок вперед, щоб врятувати нашу економіку, нашу планету та нас самих. Ось чому я голосую за Камалу Гарріс”, – наголосив Ді Капріо. 

За його словами, Гарріс “допомогла очолити найважливішу кліматичну дію в історії США, включаючи ухвалення Закону про зниження інфляції”, і він відзначив її цілі щодо досягнення нульових викидів до 2050 року та побудови зеленої економіки.

Будучи відвертим захисником навколишнього середовища, Ді Капріо не підтримав Джо Байдена на виборах 2020 року, але був присутній на зборі коштів для президента в Лос-Анджелесі. 

Напередодні виборів у 2016 році між Гілларі Клінтон і Трампом Ді Капріо також закликав глядачів “голосувати за людей, які вірять у науку про зміну клімату”.

Військовий Ігор Клименко загинув після важкого поранення на фронті, про що повідомив його син Максим.

Президент Бундесбанку Йоахім Нагель заявив, що вимоги Росії в G20 про те, що країни повинні співпрацювати, є глузуванням, враховуючи вторгнення РФ в Україну.

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт, який дозволить іноземцям служити в лавах ЗСУ на офіцерських посадах.

В суботу, 26 жовтня, армія РФ завдала авіабомбових ударів по Костянтинівці Донецької області, внаслідок чого одна людина загинула та ще троє поранені.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан до оголошення результатів привітав проросійську партію “Грузинська мрія” з перемогою в парламентських виборах.