Справа Гатчінс: суд відмовив прокуратурі у відновленні справи проти Болдвіна

Джерело: Variety

Суддя окружного суду у штаті Нью-Мексико Мері Марлоу Соммер відмовила прокуратурі у відновленні справи проти голлівудського актора Алека Болдвіна за звинуваченням у ненавмисному вбивстві кінооператора Галини Гатчінс.

Зокрема суддя Соммер ухвалила, що прокурор повторює аргументи, які були наведені раніше, і що будь-які нові аргументи повинні були наводитися раніше.

Вона також зазначила, що клопотання прокуратури про перегляд закриття справи проти Болдвіна подано надто пізно.

“Суд дійшов висновку, що обвинувачення не наводить жодних фактичних чи юридичних аргументів, які б виправдовували задоволення клопотання про перегляд (закриття справи – ред.)”, – йдеться в документі.

Провідна прокурорка у справі Карі Морріссі вже заявила, що планує подати апеляцію до суду вищої інстанції.

Якщо Україна продовжить дотримуватися своєї стратегії, експерти вважають, що Київ може програти війну вже у 2025 році. Цього результату ще можна уникнути, якщо український уряд і Захід вживуть невідкладних заходів, спрямованих на зміцнення обороноздатності та військового потенціалу країни.

Редколегія однієї з провідних американських газет The Washington Post повідомила, що не буде оголошувати про підтримку когось із кандидатів на президентських виборах – ані цього року, ані в майбутньому.

Реформа медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) не призведе до змін у виплатах пенсій з інвалідності. За словами міністерки соціальної політики Оксани Жолнович, виплати за інвалідністю продовжуватимуть нараховувати без змін.

Сьогодні, 27 жовтня, відзначається День української писемності та мови.

Колишня перша леді Мішель Обама виступила на підтримку віцепрезидентки Камали Гарріс у передвиборчій кампанії. Вона зосередила увагу на загрозах, які, на її думку, кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп несе для здоров’я жінок.