«Гнів не існує у вакуумі»: Мішель Обама каже про загрози президентства Трампа для жінок

Джерело: The Washington Post

Колишня перша леді Мішель Обама виступила на підтримку віцепрезидентки Камали Гарріс у передвиборчій кампанії. Вона зосередила увагу на загрозах, які, на її думку, кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп несе для здоров’я жінок.

“Я прошу вас усіх серйозно поставитися до нашого життя”, — сказала вона. “Будь ласка, не віддавайте наше життя в руки політиків, переважно чоловіків, які не мають уявлення про те, через що ми проходимо”.

Обама застерегла, що перемога Трампа може вплинути на кожного американця, незалежно від статі. Експерша леді навела приклади ситуацій, з якими жінки стикаються протягом життя, як-от раптові захворювання або проблеми зі здоров’ям, які можуть загостритися через обмеження в репродуктивній сфері.

“Ми повинні використовувати наші голоси, щоб зрозуміти цей вибір чоловікам, яких ми любимо”, – сказала Мішель Обама. “Наше життя варте більше, ніж їхній гнів і розчарування, і ми більше, ніж просто посудини для створення дітей”.

Поява Обами привернула понад 7000 людей, які прийшли підтримати Гарріс. Багато з них наголосили, що саме колишня перша леді стала для них приводом прийти на мітинг.

Обама нагадала, що рідко бере участь у політичних подіях, підкреслюючи важливість цих виборів. Вона також застерегла виборців, які розглядають кандидатів від третіх партій, наголошуючи, що будь-яка втрата голосів може вплинути на результат і, відповідно, на здоров’я та безпеку жінок.

До цього Мішель Обама також відвідала медичний центр, де обговорювала з місцевими медпрацівниками репродуктивні права та труднощі. Кампанія Гарріс зосереджується на захисті репродуктивних прав, підкріплюючи це численними зустрічами та заходами у штатах, які визначатимуть результати виборів.

У Техасі Гарріс нагадала виборцям, що заборони абортів, які запровадив Трамп, можуть стати загальнонаціональними, незалежно від законодавства конкретного штату. Серед виборців Мічигану її слова знайшли відгук: деякі виборці висловлювали стурбованість і подяку Обамі за те, що вона залучила чоловіків до обговорення репродуктивних прав, що, на їхню думку, робить цю тему ближчою для кожного.

Джерело: ENEMO Парламентські вибори 2024 року в Грузії пройшли з численними порушеннями, що вплинуло на…

Президент України Володимир Зеленський прагне провести президентські вибори після закінчення війни, щоб усі громадяни, включно з військовими та біженцями, могли взяти участь у голосуванні.

У центрі Варшави (Польща) з’явилася інсталяція, де зображено українських військових, підписаних датами народження та загибелі. Утім на цих плакатах є помилки, зокрема одну військову помилково назвали загиблою.

Американський актор та письменник Рон Елі, відомий роллю Тарзана в однойменному серіалі 1960-х років, помер у віці 86 років.

Правоохоронні органи розслідують імовірний розстріл окупантами цивільного автомобіля та вбивство мирних жителів у місті Селидове на Донеччині.