Росіяни, ймовірно, розстріляли авто з цивільними у Селидовому – прокуратура

Джерело: Донецька обласна прокуратура у Telegram

Правоохоронні органи розслідують імовірний розстріл окупантами цивільного автомобіля та вбивство мирних жителів у місті Селидове на Донеччині.

За інформацією, оприлюдненою в Telegram-каналах 27 жовтня, у Селидовому представники військ держави-агресора, імовірно, розстріляли цивільний автомобіль з автоматичної зброї.

На відео зафіксовано, що під час атаки в салоні перебували двоє людей: один із них зазнав поранень. Згодом військові ЗСУ прибули на місце, надали постраждалому першу медичну допомогу, евакуювавши цивільних з-під обстрілу. Попередньо, інцидент стався 24 жовтня 2024 року.

Фото: Донецька обласна прокуратура

Також за повідомленнями медіа, ворог вчинив розстріл двох жінок у місті. Інтернет-ресурси повідомляють, що в районі приватного сектору, який майже не зазнав руйнувань від активних бойових дій, виявлено тіла загиблих цивільних, що, ймовірно, свідчить про вбивства після взяття цієї території під контроль противника.

На даний момент слідчі та розшукові дії тривають з метою встановлення обставин події та ідентифікації загиблих.

Досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України) здійснюється під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури.

Українці змушені змінювати харчові звички та економити на продуктах внаслідок війни. Згідно з дослідженням, майже половина українців (49%) повідомляє про зміни у своїх харчових звичках з початку повномасштабного вторгнення.

Народний депутат від “Слуги народу” Дмитро Гурін запевняє, що щиро не вбачає ні ризиків, ані проблем у тому, аби роздавати кошти партнерів, котрі ті передали на цільові програми в Україні. Принаймні так він відповів на запитання Букв на платформі X.

Президент України Володимир Зеленський прагне провести президентські вибори після закінчення війни, щоб усі громадяни, включно з військовими та біженцями, могли взяти участь у голосуванні.

У центрі Варшави (Польща) з’явилася інсталяція, де зображено українських військових, підписаних датами народження та загибелі. Утім на цих плакатах є помилки, зокрема одну військову помилково назвали загиблою.

Правоохоронні органи розслідують імовірний розстріл окупантами цивільного автомобіля та вбивство мирних жителів у місті Селидове на Донеччині.