Канада спорядила Україні нові БТРи LAV

Джерело: місія Збройних сил Канади (CAF) на підтримку Сил безпеки України/X

Міноборони Канади повідомило про передачу Україні першої партії БТР. Зауважується, що нові LAV вже перебувають на території України.

Кількість поставленої техніки не називають.

Після навчань з експлуатації та обслуговування броньованих машин бойової підтримки, версії “швидка допомога”, в Німеччині, машини були завантажені та відправлені в Україну. Ці машини допоможуть Україні в обороні від незаконного вторгнення на її землі, — мовиться у повідомленні.

У вересні 2023 року Канада пообіцяла Україні передати 50 БТР LAV 6.0 ACSV протягом трьох років.

У червні 2024 року перші машині перевезли з Канади до Німеччини, де українські екіпажі проходили навчання.

Стало відомо, що Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

Минулого місяця Канада заявила, що передасть Україні 80 840 ракетних двигунів CRV-7 і 1300 боєголовок до них.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Канада виділила 4,5 мільярда канадських доларів на військову допомогу.

  • Україна отримала пільгове фінансування від Канади на суму близько 300 мільйонів доларів США.
  • Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що Україні слід дозволити завдати ударів всередині Росії західним озброєнням.
  • Міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький провів зустріч із Заступницею міністра культурної спадщини Канади Ізабель Монду, під час якої обговорили важливі питання двосторонньої співпраці. Особливу увагу було приділено боротьбі з дезінформацією, зокрема протидії впливу російської пропаганди через кіноіндустрію.

В Україні зросла кількість протоколів за порушення мовного закону. Зокрема на середину жовтня зафіксовано 216 випадків, що на 70% більше проти минулого року. Порушники отримали 64 штрафи та 91 попередження.

У Генеральному штабі поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 27 жовтня. З початку доби на фронті відбулося вже 142 бойових зіткнення. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському та Курахівському напрямках. Разом з тим, ворог також активний на Куп’янському, Лиманському та Времівському напрямках. 

Мешканця Умані засудили до трьох років позбавлення волі за фактом ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. 

Апеляційна палата ВАКС залишила без змін рішення першої інстанції, а апеляційні скарги фірм російського бізнесмена Алішера Усманова без задоволення.

Правоохоронці викрили посадовців філії АТ “Укрзалізниця”, котрі розтратили кошти підприємства в особливо великих розмірах під час закупівлі програмного забезпечення.