Венс заявив, що не бачить сенсу вживати заходів проти Росії за втручання у вибори

Джерело: CBS News

Кандидат на посаду віцепрезидента США від республіканців Джей Ді Венс заявив, що не бачить сенсу вживати заходів щодо Росії через її втручання в американські вибори.

“Думаю, багато країн намагатимуться маніпулювати нашими виборцями. Думаю, важливішим питанням є те, що якнайбільше відповідає нашим інтересам стосовно Росії, а не яку ціну Росія має заплатити за розміщення відео в соціальних мережах”, – сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи перетнули російські маніпуляції червону лінію, Венс сказав, що вважає це “поганим”. Водночас висловив сумнів, що намагання припинити втручання матиме якийсь вплив.

“Я закликаю Москву припинити це, але чи збираються вони це робити? Я засуджую росіян за фінансування фейкових переглядів у соціальних мережах, але я не думаю, що моя робота як державного діяча, як людини, яка хоче стати наступним віцепрезидентом Сполучених Штатів, полягає в тому, щоб займатися брязканням шаблями”, – зазначив він.

За словами Венса, його найбільше непокоїть те, щоб Росія “припинила підтримувати іранців, оскільки іранці здійснюють акти агресії” на Близькому Сході.

У Дніпропетровській області ремонтна бригада ДТЕК потрапила під обстріл під час робіт на повітряній лінії електропередач.

У Львові до кінця тижня планують запустити пілотний проєкт для легального замовлення таксі через сервіси Bolt та Uklon під час комендантської години. Про це повідомив керівник апарату Львівської обласної військової адміністрації Тарас Грень.

29 жовтня в Україні очікується здебільшого суха погода, але лише в західних областях можливі дощі. На більшій частині території можливі тумани, які можуть спричинити погіршення видимості для водіїв і вплинути на якість повітря.

Померла найстаріша людина у США – жителька штату Техас Елізабет Френсіс, якій було 115 років і 89 днів.

28 жовтня, близько шостої ранку, російський безпілотник “Шахед” пролетів у критичній близькості до одного з енергоблоків Хмельницької АЕС, повідомляє Енергоатом. Інцидент створив реальну загрозу для безпеки атомного об’єкта.