Помер одеський мільйонер, власник будівельної групи Kadorr Аднан Ківан

Джерело: KADORR Group

У понеділок, 28 жовтня, пішов з життя український мультимільйонер, засновник корпорації KADORR Group Аднан Ківан.

“Сьогодні 28 жовтня 2024 року пішов із життя засновник корпорації KADORR Group Аднан Ківан, найбільший арабський інвестор в Україні, відомий успішними бізнес-проєктами, соціальними ініціативами, а також благодійністю і меценатством”, – йдеться в повідомленні.

За даними ЗМІ, чоловік мав онкологічне захворювання.

Аднан Ківан був українським мультимільйонером i бізнесменом арабсько-сирійського походження, власником компанії KADORR Group, видання Kyiv Post та 7 каналу в Одесі.

За його сприяння побудовано приміщення Арабського культурного центру Одеси та Східного культурного центру. Входить до списку 100 найбагатших українців та 5 найбільших рантьє зі статками $240 млн за оцінкою Forbes.

У Дніпропетровській області ремонтна бригада ДТЕК потрапила під обстріл під час робіт на повітряній лінії електропередач.

У Львові до кінця тижня планують запустити пілотний проєкт для легального замовлення таксі через сервіси Bolt та Uklon під час комендантської години. Про це повідомив керівник апарату Львівської обласної військової адміністрації Тарас Грень.

29 жовтня в Україні очікується здебільшого суха погода, але лише в західних областях можливі дощі. На більшій частині території можливі тумани, які можуть спричинити погіршення видимості для водіїв і вплинути на якість повітря.

Померла найстаріша людина у США – жителька штату Техас Елізабет Френсіс, якій було 115 років і 89 днів.

28 жовтня, близько шостої ранку, російський безпілотник “Шахед” пролетів у критичній близькості до одного з енергоблоків Хмельницької АЕС, повідомляє Енергоатом. Інцидент створив реальну загрозу для безпеки атомного об’єкта.