Росія спільно з Китаєм посилюють кібератаки на Нідерланди – NCTV

Джерело: NOS

Росія та Китай здійснюють та посилюють кібератаки на Нідерланди, заявив Національний координатор з питань боротьби з тероризмом та безпеки Нідерландів (NCTV) Пітер-Яап Алберсберг у щорічному звіті про цифрову безпеку країни.

Зловмисники використовують дедалі ширший спектр кіберзброї для досягнення своїх цілей.

Такі держави, як Росія та Китай, посилили та розширили свої кібернапади на Нідерланди, – мовиться у повідомленні.

Прикладом є цифрова атака на військових і цивільне водопостачання.

За словами Алберсберга, до атак причетні не лише спецслужби країн, але й хакерські колективи, компанії та університети. Їх використовують для крадіжки даних, шантажу та саботажу.

Потужності Китаю в цій сфері швидко зростають і можуть бути розгорнуті в будь-якій точці світу протягом відносно короткого часу, — повідомив Алберсберг. — Це робить китайську програму кібердиверсій потенційно загрозою для Нідерландів, зокрема, у найближчі роки.

Додамо, згідно зі звітом Microsoft, за останній рік Росія, Іран і Північна Корея змінили тактику кібератак, зокрема почали залучати ШІ.

Колишня очільниця Литви Даля Грибаускайте заявила, що російська загроза нависатиме над Європою, доки при владі перебуває глава РФ Володимир Путін. Однак ситуація може ще більше ускладнитися, якщо президентом США стане Дональд Трамп — у цьому випадку у Заходу не залишить часу на дискусії, і діяти у сфері оборони доведеться негайно.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов оприлюднив наслідки російського обстрілу адмінбудівлі у центральній частині Харкова.

Голкіпера Астон Вілли та збірної Аргентини Еміліано Мартінеса назвали найкращим воротарем світу у 2024 році. Друге місце — за переможцем Євро-2024 Унаї Сімон, котрий грає у складі Атлетік Більбао та збірної Іспанії. Тоді як наш голкіпер Андрій Лунін розмістився на третій сходинці серед найкращих воротарів планети.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 28 жовтня. Ситуація на Покровському та Курахівському напрямках залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля. Окрім того, росіяни сьогодні активно атакують на Куп’янському, Лиманському і Времівському напрямках.

Пізно ввечері 28 жовтня російські військові вдарили балістичною ракетою по Кривому Розі. Про наслідки повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.