Байден вперше призначив на посаду командувача ВМС США жінку

Джерело: Reuters

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден призначив жінку – адмірала Лізу Франчетті – на посаду командувача Військово-морських сил США.

Як розповіли у видання, рішення президента було несподіваним. Посадовці Пентагону очікували, що цей пост отримає адмірал Семюель Папаро, який очолює Військово-морські сили в Тихоокеанському регіоні і знається на китайській проблематиці, хоча Франчетті також була серед кандидатур на нове призначення.

Вона обіймала посаду заступника начальника оперативного управління ВМС, раніше командувала ВМС США в Кореї.

У своїй заяві Байден акцентував на 38-річному досвіді Франчетті.

“Протягом своєї кар’єри адмірал Франчетті продемонструвала великий досвід як в оперативній, так і в політичній сферах”, – наголосив він, зазначивши, що вона стала другою жінкою, яка досягла звання чотиризіркового адмірала у ВМС США.

Як відомо, минулого року Байден призначив адмірала Лінду Фейган на посаду керівника Берегової охорони США. Франчетті ,своєю чергою, стане першою жінкою, яка ввійде до Об’єднаного комітету начальників штабів – групи восьми вищих військовослужбовців, що консультують президента з військових питань.

Повідомляється, що Байден також підвищив Папаро, призначивши його командувачем усіх збройних сил США в Тихоокеанському регіоні.

Вінтажний Ferrari Анджеліні Джолі буде виставлений на аукціоні Christie’s у Парижі 20 листопада.

У Венесуелі від жовтня почали святкувати Різдво. Міста прикрасили святковими декораціями, щоб відволікти населення від нещодавніх скандальних виборів.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру очільниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи. Її взяли під варту.

Президент США Джо Байден заявив про сумнів, щодо того, що майбутні президентські вибори відбудуться “мирно”. Водночас він пообіцяв, що вони будуть “вільними та справедливими”.