За перші вихідні світового прокату фільм «Барбі» зібрав $337 млн, випередивши «Оппенгеймера» удвічі

Джерело: ВВС

Компанія Warner Bros. повідомила, що за перші вихідні світового прокату фільм “Барбі” зібрав 337 мільйонів доларів. Тим часом стрічка Крістофера Нолана “Оппенгеймер” заробила 174,2 мільйона доларів, за даними Universal Pictures.

Як розповіли у виданні, у перші вихідні світового прокату продажі квитків на фільм “Барбі”, головні ролі в якому зіграли Марго Роббі та Раян Ґослінґ, перевищили продажі квитків на прем’єрні вихідні блокбастера “Брати Супер Маріо”. Відтак картина режисерки Грети Гервіг стала найкасовішим фільмом 2023 року.

При цьому в американському прокаті “Барбі” заробила 155 мільйонів доларів (що в два рази перевищує попередній прогноз студії в 75 мільйонів доларів), ставши найуспішнішим дебютом 2023 року, у той час як “Оппенгеймер” заробив 80,5 мільйона доларів (проти очікуваних 50 мільйонів доларів).

Зазначено, що одночасний вихід довгоочікуваних прем’єр призвів до того, що мережа кінотеатрів Vue у Великій Британії була переповнена людьми. Вихідні для Vue стали найбільш завантаженими за кількістю відвідувачів за останні чотири роки.

Нагадаємо, що обидва фільми вийшли на великі екрани 21 липня, а змагання між ними у соціальних мережах назвали “Барбенгеймер”.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.