РФ вивела у Чорне море корвет, який може використовувати для перехоплення комерційних суден – британська розвідка

Джерело: Twiitter Великої Британії

За даними британських розвідників, Росія вивела у Чорне море сучасний корвет “Сергей Котов”. Імовірно, він буде використовуватись для перехоплення комерційних суден.

У розвідці зауважили, що Чорноморський флот Росії змінив свою позицію після того, як Росія вийшла з “Чорноморської зернової ініціативи”, готуючись змусити блокувати Україну.

Зокрема сучасний корвет “Сергей Котов” зайшов у південне Чорне море, патрулюючи судноплавний шлях між Босфором і Одесою.

“Є реалістична ймовірність того, що він увійде до складу цільової групи з перехоплення комерційних суден, які, на думку Росії, прямують до Великої Британії”, – зауважили фахівці.

Вони резюмували, що “Чорноморська зернова ініціатива” пом’якшила участь Чорного моря у війні, проте зараз існує потенціал для зростання інтенсивності та масштабів насильства в цьому районі.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…