Офіс президента заборонив нардепам і держслужбовцям виїжджати за кордон – УП

Джерело: співрозмовник УП в Офісі президента

В Офісі президента повідомили, що влада заборонила народним депутатам і держслужбовцям виїзд за кордон, а також доопрацьовуватиме законодавство, яке регулює такі відрядження.

“Це правда, що всім депутатам і чиновникам заблокували виїзд з України. Люди втратити зв’язок з реальністю”, – зазначили в ОП.

Також додали, що відповідні органи будуть перевіряти документи про відрядження.

“Щоб не було такого, що відрядження у Вільнюс, а люди повертаються через Хорватію, де ще на тиждень затримуються”.

В Офісі президента припустили, що таких осіб можуть відправити на фронт.

“Зараз буде доопрацьовано постанову, яка регулює ці відрядження і відпустки за кордоном, стосовно військових теж. Є думки про те, що особливо скандальні люди, після того, як втратять мандат, могли б отримати повістки і піти повоювати”.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 4 жовтня, провів засідання Ставки в Сумській області.

Днями Букви розмістили допис про родину російського окупанта, де на першому фото – неповнолітня 9-класниця…