Фільм «Слідства.Інфо» про викрадених росіянами українських дівчат показали в Конгресі США

Джерело: “Слідство.інфо”

27 липня у Конгресі США пройшов показ фільму-розслідування журналістів “Слідства.Інфо” під назвою “Втеча від росіян”, у якому зображується доля викрадених окупантами українських дівчат.

Як повідомляється, подію організувало посольство України у США та його очільниця Оксана Маркарова. Редакцію агенції на показі в Конгресі представляли головна редакторка “Слідства.Інфо” Настя Станко та журналістка Юлія Химерик. На презентації також були присутні обидві врятовані з російського полону дівчини — Марія та Настя.

За словами Станко, “Слідство.Інфо” прагне не лише показати історії про злочини Росії, а й знайти їх винуватців.

“Коли почалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну, ми сконцентрувалися на історіях про російські воєнні злочини. Ми намагаємося показати не просто картинку, історію, а ще й ідентифікувати тих російських військових, які скоїли ці злочини… Ми називаємо їхні імена, адреси, телефонуємо і запитуємо їх, навіщо вони це роблять”, — пояснила головна редактора агенції.

Своєю чергою, Оксана Маркарова наголосила, що фільм команди “Слідства.Інфо” про викрадених дівчат є яскравим свідченням того, чому Україна повинна перемогти.

“Сьогодні ви побачили документальний фільм, який говорить про те, чому Україна повинна перемогти, перемогти якнайшвидше. Чому нам потрібно більше зброї і підтримки… Журналісти “Слідства.Інфо” не лише розказали вам правду, але й врятували життя. Ви також можете бачити дуже відважних Настю й Машу, які поділилися жахливою історією про 11 місяців у російському полоні”, — прокоментувала Маркарова.

Відвідуючи США, журналістки агенції також зустрілися з членами Гельсінської комісії Конгресу США та представниками американського Держдепу й Міністерства юстиції. Під час зустрічей вони розповідали про зібрані “Слідством.Інфо” докази депортації росіянами українських дітей — як і хто саме вчиняє ці злочини.

ДОВІДКОВО. Прем’єрний показ фільму “Втеча від росіян: історія порятунку викрадених росіянами дівчат” відбувся 29 березня 2023 року. Кінострічка розповідає про долю 16-річної Маші та 18-річної Насті, які жили в Херсоні, та їхню історію порятунку з російського полону.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…